Nooit Meer Slapen

Met o.a. Willem Venema, Chris Peters en 'Oordeel zelf'

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Willem Venema, Chris Peters en 'Oordeel zelf'

Willem Venema is een veteraan in het concertcircuit. Jarenlang was hij een van de belangrijkste concertpromotors van Mojo, hij was mede-oprichter van Lowlands en begon daarna zijn eigen bedrijf The Alternative, dat later onderdeel werd van The Entertainment Group. Toen die productiemaatschappij failliet werd verklaard, begon hij Double Vee Concerts. Muziekjournalist Yaël Vinckx schreef een boek over een van Nederlands bekendste poppromotors: 'Volgens Willem'. Het boek laat zien hoe de muziekindustrie de afgelopen decennia sterk is veranderd. In het tweede uur is acteur Chris Peters onze 'Open Kaart' gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Willem Venema laat zien hoe de muziekindustrie veranderd is

vanaf 00:01:07

Willem Venema is een veteraan in het concertcircuit. Jarenlang was hij een van de belangrijkste concertpromotors van Mojo, hij was mede-oprichter van Lowlands en begon daarna zijn eigen bedrijf The Alternative, dat later onderdeel werd van The Entertainment Group. Toen die productiemaatschappij failliet werd verklaard, begon hij Double Vee Concerts. Muziekjournalist Yaël Vinckx schreef een boek over een van Nederlands bekendste poppromotors: 'Volgens Willem'. Het boek laat zien hoe de muziekindrustrie de afgelopen decennia sterk is veranderd. Pieter van der Wielen spreekt met Willem Venema.

Jonah Falke over de maandag die was

vanaf 01:01:09

Elke week vragen we een schrijver de actualiteit in proza te vatten. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is dat muzikant, kunstenaar en schrijver Jonah Falke. In 2016 debuteerde hij met de roman 'Bontebrug'.

Open Kaart: acteur Chris Peters

vanaf 01:08:36

Toen Chris Peters de rol van Tonio in de gelijknamige film van Paula van der Oest vertolkte zat hij nog op de toneelschool. Nu, anderhalf jaar later, speelt hij de rol van Tebaldo in 'Romeo en Julia' van Toneelgroep Oostpool. Het stuk is, mede door Peters' acteerwerk, zeer positief door de media ontvangen. Vorige maand werd de acteur dan ook door de Volkskrant benoemd tot 'het acteertalent van 2018'. In de rubriek 'Open kaart' beantwoordt Chris Peters vragen over leven en werk.

'Oordeel zelf': Maeve Brennans 'De twaalfjarige bruiloft en andere verhalen'

vanaf 01:43:20

Maeve Brennan was een bekende Ierse schrijfster die het grootste deel van haar leven in de Verenigde staten doorbracht. Ze schreef voornamelijk korte verhalen en succesvolle artikelen voor The New Yorker, maar aan het eind van haar leven kreeg ze te kampen met mentale problemen. Later werd ze alcoholist en dakloos. Ze stierf in 1993 in een verpleegtehuis in New York. Het boek 'De twaalfjarige bruiloft en anderen verhalen' werd onder andere in de VPRO gids 'prachtig,' genoemd. Maar wat vond u?