Nooit Meer Slapen

Met o.a. Bram Bakker, Emil Landman en Marc de Groot

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Bram Bakker, Emil Landman en Marc de Groot

Bram Bakker is psychiater, schrijver en uitgever. Als psychiater wordt hij verguisd en bewonderd om zijn onorthodoxe werkwijze en zijn vrijmoedige optredens in de media. Als schrijver behandelt hij uiteenlopende onderwerpen. Sport en psychiatrie zijn twee stokpaardjes, maar ook zelfdoding, depressie en antidepressiva zijn thema’s waarover hij boeken publiceerde. Zijn nieuwe boek 'Gerrit' is een hommage aan een vriendschap die veel te vroeg eindigde. In het tweede uur is fotograaf Marc de Groot onze 'Open Kaart' gast en is singer-songwriter Emil Landman te horen in de NMS Live Sessies.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Een hommage van Bram Bakker aan zijn boezemvriend

vanaf 00:00:38

Bram Bakker is psychiater, schrijver en uitgever. Als psychiater wordt hij verguisd en bewonderd om zijn onorthodoxe werkwijze en zijn vrijmoedige optredens in de media. Als schrijver behandelt hij uiteenlopende onderwerpen. Sport en psychiatrie zijn twee stokpaardjes, maar ook zelfdoding, depressie en antidepressiva zijn thema’s waarover hij boeken publiceerde. Zijn nieuwe boek 'Gerrit' is een hommage aan een vriendschap die veel te vroeg eindigde. Zijn boezemvriend Gerrit overleed eind 2015 aan de spierziekte ALS. Pieter van der Wielen spreekt met Bram Bakker.

Jonah Falke over de woensdag die was

vanaf 01:00:31

Elke week vragen we een schrijver de actualiteit in proza te vatten. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is dat muzikant, kunstenaar en schrijver Jonah Falke. In 2016 debuteerde hij met de roman 'Bontebrug'.

Open kaart: fotograaf Marc de Groot

vanaf 01:08:14

Modefotograaf Marc de Groot was betrokken bij verschillende internationale campagnes van grote modebladen. Zijn werk is gerust gedurfd te noemen en zorgt regelmatig voor ophef: pikante foto’s van zoenende heteromannen of een naakte Douwe Bob in het blad L’ Homo behoren tot zijn repertoire. Na dertig jaar fotograferen is het tijd voor een overzichtstentoonstelling: 'Faces from the Glossies'. In de rubriek 'Open kaart' beantwoordt Marc de Groot vragen over leven en werk.

'NMS Live Sessies': Emil Landman

vanaf 01:40:03

Om de week nodigt NMS twee binnen- of buitenlandse popmuzikanten uit om in platenzaak Velvet Music in Amsterdam een paar nummers te komen spelen, waaronder een cover van een bewonderde collega-muzikant. Deze keer is dat Emil Landman. In 2014 debuteerde hij met het album 'Colours And Their Things', waarvoor zijn reis door de Amerikaanse steden Nashville, New Orleans, Memphis en Chicago de grootste inspiratiebron was. Afgelopen winter verbleef hij in een blokhut in Noorwegen, met slechts een paar uur licht per dag. Hier werd het pas verschenen nummer 'Falling' uit geboren.Zelf een muzieksessie bijwonen? Dat kan! De ‘NMS Live Sessies’ worden eens in de twee weken op vrijdagmiddag opgenomen in platenzaak Velvet Music, op de Rozengracht in Amsterdam, en zijn open voor publiek. Wees welkom! Kijk op onze Facebook pagina voor namen en tijden.

Runa Svetlikova leest 'Als het lukt mag je gewoon gelukkig zijn' voor

vanaf 01:52:47

Tijdens de Nacht van de Poëzie 2017 in Utrecht droegen meer dan twintig dichters poëzie voor. De komende tijd zenden we gedichten van de dichters uit. Vannacht is het de beurt aan Runa Svetlikova die 'Als het lukt mag je gewoon gelukkig zijn' voorleest. In 2014 debuteerde zij met de dichtbundel 'Deze zachte witte kamer', waar ze de Herman de Coninck debuutprijs, de Jo Peters poëzieprijs en de Europese Bridges of Struga debuutprijs mee won. Volgende maand komt haar nieuwe bundel 'Drieëntwintig tips om de hond en je demonen aan de lijn te houden' uit.

advertentie