Nooit Meer Slapen

Met o.a. Johan Leysen, Corine Koole en Tim Knol

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Johan Leysen, Corine Koole en Tim Knol

Johan Leysen is een acteur met meer dan honderdvijftig rollen achter zijn naam. Zo speelde hij onder meer in 'De grens' (1984) van Leon de Winter en 'L'oeuvre au noir' (1988) van André Delvaux. Ook speelde hij in Anton Corbijns 'The American' (2010) en in François Ozons 'Jeune et Jolie' (2013). In 'Resurrection', het speelfilmdebuut van regisseur Kristof Hoornaert, speelt Leysen een oude kluizenaar die een jongeman in huis neemt die een moordenaar blijkt te zijn. Pieter van der Wielen spreekt met Johan Leysen. In het tweede uur is Corine Koole te gast en speelt Tim Knol een NMS Live sessie.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Johan Leysen neemt moordenaar in huis in 'Resurrection'

vanaf 00:00:00

Johan Leysen is een Vlaams acteur met een Europese film- en theatercarrière, met meer dan honderdvijftig rollen achter zijn naam. Zo speelde hij onder meer in 'De grens' (1984) van Leon de Winter en 'L'oeuvre au noir' (1988) van 'André Delvaux'. Ook speelde hij in Anton Corbijns 'The American' (2010) en in François Ozons 'Jeune et Jolie' (2013). In 'Resurrection', het speelfilmdebuut van regisseur Kristof Hoornaert, speelt Leysen een oude kluizenaar die een jongeman in huis neemt die een moordenaar blijkt te zijn. Pieter van der Wielen spreekt met Johan Leysen.

F. Starik over de woensdag die was

vanaf 01:00:31

Elke week vragen we een schrijver de actualiteit in proza te vatten. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is het woord aan schrijver en dichter F. Starik. Hij schreef dichtbundels en romans als 'De gastspeler', 'Een steek diep', 'Moeder doen' en het meest recent 'Staat', maar bekender is de oud stadsdichter van Amsterdam misschien nog wel door de gedichten die hij schrijft en voordraagt bij eenzame uitvaarten.

Open Kaart: schrijver en journalist Corine Koole

vanaf 01:10:12

Voor de rubrieken 'Lust en Liefde' van de Volkskrant en 'Verlaten Vrouwen' van de Linda sprak journalist en schrijver Corine Koole tot nu al met meer dan duizend mensen over liefde, seks en verlangen. Haar kennis over de liefde heeft ze nu gebundeld in haar nieuwe boek 'De zeven wetten van de liefde', waarin de zeven thema’s verliefdheid, verlangen, seks, grote liefde, eeuwige liefde, pijn en trouw aan bod komen. In de rubriek 'Open Kaart' beantwoordt Corine Koole vragen over leven en werk.

NMS Live Sessies: Tim Knol

vanaf 01:42:34

Om de week nodigt NMS twee binnen- of buitenlandse popmuzikanten uit om in platenzaak Velvet Music in Amsterdam een paar nummers te komen spelen, waaronder een cover van een bewonderde collega-muzikant. Deze keer is dat singer-songwriter Tim Knol. Al op jonge leeftijd brak hij in 2010 door met zijn titelloze albumdebuut. Zijn muzikale carrière nam sindsdien een hoge vlucht totdat hij na zijn derde album in een duistere periode terecht kwam. Met zijn nieuwe plaat 'Cut The Wire' doet hij verslag van die tijd. Zelf een muzieksessie bijwonen? Dat kan! De 'NMS Live Sessies' worden eens in de twee weken op vrijdagmiddag opgenomen in platenzaak Velvet Music, op de Rozengracht in Amsterdam, en zijn open voor publiek. Wees welkom! Kijk op onze Facebook pagina voor namen en tijden.

Runa Svetlikova leest 'Maak je zinnen af' voor

vanaf 01:53:55

Tijdens de Nacht van de Poëzie 2017 in Utrecht droegen meer dan twintig dichters poëzie voor. De komende tijd zenden we gedichten van de dichters uit. Vannacht is het de beurt aan Runa Svetlikova die 'Maak je zinnen af' voorleest. In 2014 debuteerde zij met de dichtbundel 'Deze zachte witte kamer', waar ze de Herman de Coninck debuutprijs, de Jo Peters poëzieprijs en de Europese Bridges of Struga debuutprijs mee won. Volgende maand komt haar nieuwe bundel 'Drieëntwintig tips om de hond en je demonen aan de lijn te houden' uit.