Nooit Meer Slapen

Met o.a. Akwasi en Pepijn Schoneveld

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Akwasi en Pepijn Schoneveld

Akwasi Owusu Ansah is rapper, acteur en presentator. Kortweg: Akwasi. Volgens Ghanese traditie vernoemd naar de dag waarop hij is geboren, een zondag. Op zijn veertiende begon hij met rappen, vijf jaar later (sinds 2007) begon hij met producer Hayzee en rapper Leeroy de Nederlandstalige rapformatie Zwart Licht. Na drie succesvolle albums verschijnt er -na vier jaar stilte- een nieuw album, getiteld 'Bliksem'. Tussendoor bracht Akwasi een soloalbum uit, 'Daar ergens', geïnspireerd op het werk van Bram Vermeulen. Ook presenteerde hij verschillende televisieprogramma’s. Pieter van der Wielen spreekt met Akwasi.vanwege het hoorspel rond 0.30 uur. In het tweede uur is Pepijn Schoneveld onze Open Kaart gast en is het tijd voor onze rubriek: Oordeel Zelf.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

hoofdgast: Akwasi

vanaf 00:00:18

Akwasi Owusu Ansah is rapper, acteur en presentator. Kortweg: Akwasi. Volgens Ghanese traditie vernoemd naar de dag waarop hij is geboren, een zondag. Op zijn veertiende begon hij met rappen, vijf jaar later (sinds 2007) begon hij met producer Hayzee en rapper Leeroy de Nederlandstalige rapformatie Zwart Licht. Na drie succesvolle albums verschijnt er -na vier jaar stilte- een nieuw album, getiteld ‘Bliksem’. Tussendoor bracht Akwasi een soloalbum uit, ‘Daar ergens’, geïnspireerd op het werk van Bram Vermeulen. Ook presenteerde hij verschillende televisieprogramma’s. Pieter van der Wielen spreekt met Akwasi.

Roderik Six over de maandag die was

vanaf 01:00:40

Elke week vragen we een schrijver de actualiteit in proza te vatten. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is het woord aan schrijver Roderik Six. Roderik (1979) is literair journalist en columnist bij het weekblad 'Knack'. Zijn debuutroman 'Vloed' verscheen in 2012 en werd onder meer bekroond met de Bronzen Uil voor het beste Nederlandstalige debuut. In 2014 verscheen zijn roman 'Val'.

Open Kaart: Pepijn Schoneveld

vanaf 01:07:27

Pepijn Schoneveld is acteur en cabaretier. In 2009 studeerde hij af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Daarna stond hij op het toneel met de avondvullende solovoorstellingen 'Meneer Jongetje' en ‘Morgen klaart het op’. Verder speelde hij in een aantal films en vertolkte hij rollen in verschillende toneelvoorstellingen en televisieseries. Zijn nieuwe show ‘Stante Pede’ is afgelopen weekend in première gegaan. Hier gaat hij in op de huidige ‘alles moet nu’ cultuur. In de rubriek ‘Open Kaart’ beantwoordt Pepijn Schoneveld vragen over leven en werk.

Oordeel zelf: 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri'

vanaf 01:43:47

Met vier Golden Globes en een ‘Fresh score’ van 93% op recensiesite Rotten Tomatoes is ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ een van de best ontvangen films van 2017. Deze nieuwe western neemt je mee in het leven van Mildred Hayes, een door woede gedreven moeder. Haar dochter is op gruwelijke manier verkracht en vermoord, maar de lokale politie is na maanden onderzoek nog geen stap verder bij de moordenaar. Een zwarte komedie die volgens de recensenten perfect past bij deze tijd. Maar wat vond jij er van?

advertentie