Nooit Meer Slapen

Met o.a. Maarten Heijmans, Dean Bowen en Tom Fassaert

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Maarten Heijmans, Dean Bowen en Tom Fassaert

Maarten Heijmans is acteur en zanger. Hij werd bekend door zijn rol als Ramses Shaffy in de dramaserie 'Ramse' (2014) van Michiel van Erp, waarmee hij een Gouden Kalf en Emmy Award won. Heijmans studeerde in 2007 af aan de Amsterdamse Theaterschool en speelde sindsdien bij o.a. Het Toneel Speelt en Ro Theater. Nu vervolgt hij zijn carrière bij Toneelgroep Amsterdam, waar de voorstelling 'Ibsen Huis' (in regie van Simon Stone) in reprise gaat. Voor die rol kreeg hij de Arlecchino toegekend, de toneelprijs voor beste mannelijke bijrol. Pieter van der Wielen spreekt met Maarten Heijmans. In het tweede uur is dichter en performer Dean Bowen onze 'Open Kaart' gast en horen we de favoriete scène van Tom Fassaert.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Maarten Heijmans keer terug naar Ibsens Huis

vanaf 00:00:46

Maarten Heijmans is acteur en zanger. Hij werd bekend door zijn rol als Ramses Shaffy in de dramaserie 'Ramses' (2014) van Michiel van Erp, waarmee hij een Gouden Kalf en Emmy Award won. Heijmans studeerde in 2007 af aan de Amsterdamse Theaterschool en speelde sindsdien bij o.a. Het Toneel Speelt en Ro Theater. Nu vervolgt hij zijn carrière bij Toneelgroep Amsterdam, waar de voorstelling 'Ibsen Huis' (in regie van Simon Stone) in reprise gaat. Voor die rol kreeg hij de Arlecchino toegekend, de toneelprijs voor beste mannelijke bijrol. Pieter van der Wielen spreekt met Maarten Heijmans.

Roderik Six over de dinsdag die was

vanaf 01:01:00

Elke week vragen we een schrijver de actualiteit in proza te vatten. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is het woord aan schrijver Roderik Six. Roderik (1979) is literair journalist en columnist bij het weekblad 'Knack'. Zijn debuutroman 'Vloed' verscheen in 2012 en werd onder meer bekroond met de Bronzen Uil voor het beste Nederlandstalige debuut. In 2014 verscheen zijn roman 'Val'.

Open Kaart: Dean Bowen

vanaf 01:08:41

De Rotterdamse dichter Dean Bowen noemt zichzelf poëet, performer en psychonaut. Hij stond tot voor kort vooral op de planken, maar eind januari debuteerde hij op papier met 'Bokman'. In die bundel graaft hij naar vergeten geschiedenissen en onderzoekt hij zijn eigen samengestelde identiteit. In de rubriek 'Open Kaart' beantwoordt Dean Bowen vragen over leven en werk.

De favoriete scène van: Tom Fassaert

vanaf 01:44:01

In De favoriete scène van vertellen regisseurs over de scène waar ze als kind van wakker lagen of als volwassene alleen maar van konden dromen. Documentairemaker Tom Fassaert debuteerde in 2011 met de zwart-wit film De Engel van Doel: een film over een klein Vlaams dorpje dat moet wijken voor de uitbreidende Antwerpse haven. In 2015 volgde het Gouden Kalf winnende A Family Affair over zijn eigen familie. Vanavond onthult hij zijn favoriete scène uit andermans werk.