Nooit Meer Slapen

met o.a. Ruben Hein en Timo Bruijns

Nooit Meer Slapen

met o.a. Ruben Hein en Timo Bruijns

Ruben Hein is zanger en pianist. Hij debuteerde in 2010 op het bekende jazzlabel Blue Note met zijn album 'Loose Fit'. Sindsdien toerde hij in binnen- en buitenland en speelde hij samen met bekende artiesten als Oleta Adams, Benjamin Herman, Fink en Pete Philly. Nu is er een nieuw album: 'Groundwork Rising'. Met zijn nieuwe songs gaat Ruben Hein terug naar de basis: zijn stem en zijn piano. De afgelopen jaren was Hein het magische gevoel kwijtgeraakt dat hoort bij het maken van muziek. Op deze plaat gaat hij weer op zoek naar dat gevoel. Hanneke Groenteman praat met hem. In het tweede uur neemt Das Leben am Haverkamp 'De Reismicrofoon' mee en is Timo Bruijns onze 'Open Kaart' gast

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Ruben Hein keert terug naar de basis

vanaf 00:00:03

Ruben Hein is zanger en pianist. Hij debuteerde in 2010 op het bekende jazzlabel Blue Note met zijn album 'Loose Fit'. Sindsdien toerde hij in binnen- en buitenland en speelde hij samen met bekende artiesten als Oleta Adams, Benjamin Herman, Fink en Pete Philly. Nu is er een nieuw album: 'Groundwork Rising'. Met zijn nieuwe songs gaat Ruben Hein terug naar de basis: zijn stem en zijn piano. De afgelopen jaren was Hein het magische gevoel kwijtgeraakt dat hoort bij het maken van muziek. Op deze plaat gaat hij weer op zoek naar dat gevoel. Hanneke Groenteman praat met hem.

Henk van Straten over de donderdag die was

vanaf 00:57:48

Elke weekvragen we een schrijver de actualiteit in proza te vatten. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is het woord aan schrijver Henk van Straten. Van Straten(1980) debuteerde in 2007 met 'Zwarth, het donker ontwaakt'. Voor zijn Boek 'Salvador' werd hij genomineerd voor de BNG Nieuwe Literatuurprijs. In maart komt zijn nieuwe boek uit: 'Berichten uit het tussenhuisje, memoires over de periode na mijn scheiding'.

Open Kaart: Timo Bruijns

vanaf 01:11:17

Timo Bruijns is schrijver en sportjournalist. In 2011 schreef hij 'Amsterdam – Verona: Dagboek Giro d’Italia 2010' over zijn belevenissen als verslaggever bij deze ronde van Italië. Nu debuteert hij met zijn roman ‘Bloed is dikker dan water’: een rauwe en geestige roman over opgroeien in een familie uit de arbeidersklasse en over de vraag of je je kunt ontworstelen aan je achtergrond. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Timo Bruijns vragen over leven en werk.

De Reismicrofoon: Das Leben am Haverkamp

vanaf 01:44:20

Slapeloze nachten en knikkende knieën: in de rubriek De Reismicrofoon volgen we elke week iemand in de laatste dagen voor zijn/haar werk officieel het daglicht ziet. Modeontwerperscollectief Das Leben am Haverkamp heeft de modezalen van Het Zeeuws Museum compleet onder handen genomen. Die nieuwe inrichting is vanaf 17 februari te zien in Middelburg. Modeontwerpers Anouk van Klaveren, Christa van der Meer, Dewi Bekker and Gino Anthonisse van Das Leben am Haverkamp namen ‘De Reismicrofoon’ mee in aanloop naar de opening.