Nooit Meer Slapen

Met o.a. Mathijs Deen en Nicole van Kilsdonk

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Mathijs Deen en Nicole van Kilsdonk

Mathijs Deen is radiojournalist en schrijver. Eind jaren negentig schreef hij onder meer de plattelandsroman 'Moeder doen', die in 2016 werd heruitgegeven onder de titel 'Onder de mensen'. Tussendoor schreef hij de verhalenbundel 'Brutus heeft honger', waarin hij met eten als leidraad door de wereldgeschiedenis reist. In het alom geprezen boek 'De Wadden' beschreef hij de historie van het Waddengebied. Voor zijn nieuwe boek 'Over oude wegen' maakte hij een reis door de geschiedenis van Europa. Waarom heeft de Europeaan zo’n ambivalente verhouding ten opzichte van de doorgaande routes van zijn continent? Hanneke Groenteman spreekt met Mathijs Deen. In het tweede uur hoor je de favoriete scène van Nicole van Kilsdonk.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Mathijs Deen en de wegen van Europa

vanaf 00:00:17

Mathijs Deen is radiojournalist en schrijver. Eind jaren negentig schreef hij onder meer de plattelandsroman 'Moeder doen', die in 2016 werd heruitgegeven onder de titel 'Onder de mensen'. Tussendoor schreef hij de verhalenbundel 'Brutus heeft honger', waarin hij met eten als leidraad door de wereldgeschiedenis reist. In het alom geprezen boek 'De Wadden' beschreef hij de historie van het Waddengebied. Voor zijn nieuwe boek 'Over oude wegen' maakte hij een reis door de geschiedenis van Europa. Waarom heeft de Europeaan zo’n ambivalente verhouding ten opzichte van de doorgaande routes van zijn continent? Hanneke Groenteman spreekt met Mathijs Deen.

Ivo Victoria over de dinsdag die was

vanaf 01:00:30

Ivo Victoria is een Vlaamse schrijver. In 2009 debuteerde hij met de roman 'Hoe ik nimmer de Ronde van Frankrijk voor min-twaalfjarigen won (en dat het me spijt)'. In 2014 verscheen zijn roman 'Dieven van vuur', en begin 2017 kwam zijn nieuwste boek uit: 'Billie & Seb'. Ook schrijft hij korte werken voor o.a. De Morgen, NRC en Het Parool. Zijn weblog werd in 2010 door HP/De Tijd verkozen tot een van de vijf beste literaire weblogs van Nederland.

De favoriete scène van: Nicole van Kilsdonk

vanaf 01:35:09

In 'De favoriete scène van' vertellen regisseurs over de scène waar ze als kind van wakker lagen of als volwassene alleen maar van konden dromen. Nicole van Kilsdonk is bekend van onder andere ‘Hoe overleef ik mezelf’, ‘Patatje oorlog’ en haar vele telefilms. Voor de serie ‘Deining’ won ze in 2004 een Gouden Kalf. Vannacht onthult ze haar favoriete scène uit andermans werk.

advertentie