Nooit Meer Slapen

Met o.a. Mark Verkerk, Rémon van Gemeren en VanWyck

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Mark Verkerk, Rémon van Gemeren en VanWyck

Mark Verkerk werkt al meer dan dertig jaar als filmmaker, cameraman, regisseur en editor. De laatste jaren regisseerde hij de succesvolle natuurfilms 'De Nieuwe Wildernis' en 'Holland, natuur in de delta'. Nu volgt 'De Wilde Stad', waarin een beeld wordt geschetst van de stad vanuit een totaal nieuw perspectief, dat van de onopgemerkte inwoners: de vele wilde dieren en planten. Elfie Tromp spreekt met Mark Verkerk. In het tweede uur is schrijver Rémon van Gemeren onze Open Kaart gast en hoor je een NMS Live Sessie van singer-songwriter VanWyck.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De wilde wereld van Mark Verkerk

vanaf 00:00:04

Mark Verkerk werkt al meer dan dertig jaar als filmmaker, cameraman, regisseur en editor en heeft al vele documentaires op zijn naam staan, voor onder andere Discovery Channel en National Geographic. Dat doet hij als creatief directeur van het door hem opgerichte EMS Films. De laatste jaren regisseerde hij de succesvolle natuurfilms 'De Nieuwe Wildernis' en 'Holland, natuur in de delta'. Nu volgt 'De Wilde Stad', waarin een beeld wordt geschetst van de stad vanuit een totaal nieuw perspectief, dat van de onopgemerkte inwoners: de vele wilde dieren en planten. Elfie Tromp spreekt met Mark Verkerk.

Ivo Victoria over de woensdag die was

vanaf 00:57:45

Ivo Victoria is een Vlaamse schrijver. In 2009 debuteerde hij met de roman 'Hoe ik nimmer de Ronde van Frankrijk voor min-twaalfjarigen won (en dat het me spijt)'. In 2014 verscheen zijn roman 'Dieven van vuur', en begin 2017 kwam zijn nieuwste boek uit: 'Billie & Seb'. Ook schrijft hij korte werken voor o.a. De Morgen, NRC en Het Parool. Zijn weblog werd in 2010 door HP/De Tijd verkozen tot een van de vijf beste literaire weblogs van Nederland.

Open Kaart: schrijver Rémon van Gemeren

vanaf 01:10:29

Schrijver en neerlandicus Rémon van Gemeren heeft een grote liefde voor het werk van schrijver en dichter Louis Couperus. Hij heeft dan ook in verschillende vormen aandacht aan hem besteed. Zo schrijft hij onder meer voor Arabesken, tijdschrift van het Louis Couperus Genootschap. Ook maakte hij een documentaire én tentoonstelling over zijn schrijversheld, en bracht hij in 2016 de omvangrijke biografie 'Couperus. Een leven' uit. Van Gemeren wil dieper doordringen tot zijn onderwerpen. Zo ook bij schrijver Joost Zwagerman. In zijn zojuist verschenen biografie 'Leven in een doodgeboren droom. De wereld van Joost Zwagerman' onderzoekt Van Gemeren diepere lagen en onderliggende verbanden.

NMS Live Sesies: VanWyck

vanaf 01:40:50

Om de week nodigt NMS twee binnen- of buitenlandse popmuzikanten uit om in platenzaak Velvet Music in Amsterdam een paar nummers te komen spelen, waaronder een cover van een bewonderde collega-muzikant. Deze keer is dat singer-songwriter VanWyck. In 2015 bracht ze haar eerste EP ‘Tanned legs’ uit. Na haar EP-debuut begon ze met een nieuw project genaamd ‘One Song a Week', waarin ze bijna iedere week een nieuw nummer uitbracht. Dit project heeft geleid tot haar nieuwe album ‘An Average Woman’.Zelf een muzieksessie bijwonen? Dat kan! De ‘NMS Live Sessies’ worden eens in de twee weken op vrijdagmiddag opgenomen in platenzaak Velvet Music, op de Rozengracht in Amsterdam, en zijn open voor publiek. Wees welkom! Kijk op onze Facebook pagina voor namen en tijden.

advertentie