Nooit Meer Slapen

Met o.a. Griet Op de Beeck, C. Barton van Flymen en de rubriek Oordeel Zelf

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Griet Op de Beeck, C. Barton van Flymen en de rubriek Oordeel Zelf

Griet Op de Beeck brak in 2013 door met haar debuutroman 'Vele hemels boven de zevende'. Daarna schreef zij nog drie bestsellers: 'Kom hier dat ik u kus', 'Gij nu' en het vorig jaar verschenen 'Het beste wat we hebben', het eerste deel van een trilogie rondom het thema incest. Voor de 83ste editie van de Boekenweek, die zaterdag begint, schreef Op de Beeck het Boekenweekgeschenk 'Gezien de feiten'. Pieter van der Wielen spreekt met Griet Op de Beeck. In het tweede uur is fotograaf C. Barton van Flymen onze Open Kaart gast en hoor je in de rubriek Oordeel Zelf wat we vinden van de film 'Phantom Thread'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Griet op de Beeck wapent zich met liefde

vanaf 00:02:09

Griet Op de Beeck brak in 2013 door met haar debuutroman 'Vele hemels boven de zevende'. Daarna schreef zij nog drie bestsellers: 'Kom hier dat ik u kus', 'Gij nu' en het vorig jaar verschenen 'Het beste wat we hebben', het eerste deel van een trilogie rondom het thema incest. Voor de 83ste editie van de Boekenweek, die zaterdag begint, schreef Op de Beeck het Boekenweekgeschenk 'Gezien de feiten'. Een verhaal over o.a. de kracht van spijt hebben, de gretige wil om goed te leven en het wapen dat liefde kan zijn, als ze echt is tenminste. Pieter van der Wielen spreekt met Griet Op de Beeck

Maartje Wortel over de maandag die was

vanaf 00:59:59

Maartje Wortel werd tijdens haar studie van de School voor Journalistiek gestuurd omdat ze te veel verzon. Inmiddels is ze een van de grootste literaire talenten van haar generatie. In 2009 debuteerde ze met de het boek 'Dit is jouw huis'. Hierna volgden de romans 'Half mens', 'IJstijd' en de verhalenbundel 'Er moet iets gebeuren'. In 2016 was ze tijdens het Tilburgse TILT-festival Writer in Residence, ze schreef er het boekje 'Goudvissen en beton'.

Open Kaart: fotograaf C. Barton van Flymen

vanaf 01:11:25

De in Zuid-Afrika geboren fotograaf C. Barton van Flymen kwam in de jaren zestig naar Amsterdam. Zijn eerste foto in de krant, van een tramongeluk, was de opmaat naar succes. Niet veel later zou hij grote namen voor zijn lens krijgen. Hij schoot portretten van zowat alle bekende politici, sporters en sterren. Ook legde hij jarenlang de Tour de France vast en maakte hij nieuwsfoto’s en documentaires. Afgelopen weekend verscheen zijn fotoboek ‘Portretten’, waarin een halve eeuw aan iconische beelden samenkomen. In de rubriek ‘Open Kaart’ beantwoordt C. Barton van Flymen vragen over leven en werk.

Oordeel Zelf: Phantom Thread

vanaf 01:44:01

De pers was unaniem lovend over de nieuwe Paul Thomas Anderson film 'Phantom Thread'. Een film waarin Daniel Day Lewis schittert in zijn –naar eigen zeggen- laatste rol: die van society couturier Reynolds Woodcock. De film, waarin verder ook Lesley Manville en Vicky Krieps spelen, was genomineerd voor zes Oscars, maar wist er maar eentje te verzilveren. Wat vinden jij en wij eigenlijk van 'Phantom Thread'? Oordeel zelf.

advertentie