Nooit Meer Slapen

Met o.a. Wende Snijders, Richard Hutten en Menna Laura Meijer

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Wende Snijders, Richard Hutten en Menna Laura Meijer

Niet kiezen lijkt het motto van de veelzijdige zangeres Wende Snijders. Haar muzikale oeuvre is een reis door genres, van Frans chanson tot Engelse popnummers en van klassiek tot hedendaagse muziek. Deze week verschijnt 'Mens', haar eerste volledig Nederlandstalig album. Hierop staan nummers uit de gelijknamige theatervoorstelling uit 2017, die begon met de vraag: hoe ben ik mens in een tijd waar we meer dan ooit teruggeworpen lijken op onszelf? In het tweede uur is ontwerper Richard Hutten onze Open Kaart gast en hoor je de favoriete scène van regisseur Menna Laura Meijer.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Het mens-zijn centraal in liedjes Wende Snijders

vanaf 00:00:17

Niet kiezen lijkt het motto van de veelzijdige zangeres Wende Snijders. Haar muzikale oeuvre is een reis door genres, van Frans chanson tot Engelse popnummers en van klassiek tot hedendaagse muziek. Deze week verschijnt 'Mens', haar eerste volledig Nederlandstalig album. Hierop staan nummers uit de gelijknamige theatervoorstelling uit 2017, die begon met de vraag: hoe ben ik mens in een tijd waar we meer dan ooit teruggeworpen lijken op onszelf? Het album is de opmaat voor een tour langs poppodia, festivals en theaters. Pieter van der Wielen spreekt met Wende Snijders.

Maartje Wortel over de dinsdag die was

vanaf 01:00:37

Maartje Wortel werd tijdens haar studie van de School voor Journalistiek gestuurd omdat ze te veel verzon. Inmiddels is ze een van de grootste literaire talenten van haar generatie. In 2009 debuteerde ze met de het boek 'Dit is jouw huis'. Hierna volgden de romans 'Half mens', 'IJstijd' en de verhalenbundel 'Er moet iets gebeuren'. In 2016 was ze tijdens het Tilburgse TILT-festival Writer in Residence, ze schreef er het boekje 'Goudvissen en beton'.

Open Kaart: ontwerper Richard Hutten

vanaf 01:07:20

Als je denkt aan 'Dutch Design', is de kans groot dat je een van de ontwerpen van Richard Hutten voor je ziet. Een van zijn bekende ontwerpen is de 'domoor', een mok met twee grote oren aan weerszijden. Daarnaast is hij bekend om zijn functionele meubelen in een conceptuele en humoristische stijl, waaronder een aantal stoelen. Die stoelen ontwerpt hij niet alleen, hij verzamelt ze ook. Inmiddels bestaat zijn collectie uit meer dan 100 zitobjecten; van prototypes tot de grote designklassiekers, van afstudeerwerken tot unieke modellen. Vanaf maart is de persoonlijke stoelencollectie van Hutten te zien in het Gemeentemuseum in Den Haag. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Richard Hutten vragen over leven en werk.

De favoriete scène van: Menna Laura Meijer

vanaf 01:40:49

In 'De favoriete scène van' vertellen regisseurs over de scène waar ze als kind van wakker lagen of als volwassene alleen maar van konden dromen. Regisseur Menna Laura Meijer kwam per toeval in het vak terecht. Als autodidact maakte ze in 1997 haar eerste documentaire ‘Tags’. Haar latere films ‘Echte mannen’, ‘Meisjes’ en ‘69’ verwijzen qua stijl, muziek en montage naar haar eerste werk. Voor de documentaireserie ‘Sexy’ kreeg ze in 2008 een eervolle vermelding van de Nipkowschijf. Vannacht onthult ze haar favoriete scène uit andermans werk.

advertentie