Nooit Meer Slapen

Met o.a. Ellen Parren, Raoul de Jong en Douglas Firs

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Ellen Parren, Raoul de Jong en Douglas Firs

Actrice Ellen Parren begon tijdens haar studie bij Toneelgroep De Appel. Ze was te zien in de films 'Alles is liefde' en 'Lucia de B'. Ook speelde ze in verschillende series, zoals het satirische programma 'TreurTeeVee' en 'Missie Aarde'. Ze maakt deel uit van de artistieke kern van muziektheatergezelschap Circus Treurdier. Komende maanden vertolkt ze de rol van Hermione in de Toneelschuur Productie 'Andromache'. In het tweede uur is schrijver Raoul de Jong onze Open Kaart gast en hoor je een NMS Live Sessie van Douglas Firs.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Ellen Parren speelt tragische Andromache

vanaf 00:00:17

Actrice Ellen Parren begon tijdens haar studie bij Toneelgroep De Appel. Ze was te zien in de films Alles is liefde en Lucia de B. Ook speelde ze in verschillende series, zoals het satirische programma 'TreurTeeVee' en 'Missie Aarde'. Ze maakt deel uit van de artistieke kern van muziektheatergezelschap Circus Treurdier, dat in het kader van 3Lab het programma 'TreurTeeVee' maakte voor de VPRO en in 2016 speelde ze de rol van verslaggever in 'Zondag met Lubach'. Komende maanden vertolkt ze de rol van Hermione in de Toneelschuur Productie 'Andromache', een regie van Olivier Diepenhorst. Het stuk gaat 15 maart in première. Pieter van der Wielen spreekt met Ellen Parren.

Open Kaart: schrijver Raoul de Jong

vanaf 01:07:41

Raoul de Jong zou je met recht een alleskunner kunnen noemen: hij is schrijver, columnist, programmamaker en danser. Hij debuteerde in 2005 met de roman 'Het leven is verschrikkulluk'. Zijn tweede roman 'Stinknegers', dat een jaar later verscheen, leverde hem de Dick Scherpenzeel Prijs op. Er volgde nog drie romans, waaronder 'De Grootsheid van het Al' dat werd verkozen tot het beste Rotterdamse boek. Zijn nieuwste werk is 'Dagboek van een puber': fragmenten uit De Jong’s werkelijke puberdagboeken. Om aan de schaamte te ontsnappen beschouwt hij de auteur van zijn dagboeken niet als zijn jongere zelf maar als ‘een twaalfjarig monster dat met veel gevoel voor drama schittert in zijn eigen op Beverly Hills 90210 geïnspireerde soapopera’. In de rubriek open kaart beantwoordt Raoul de Jong vragen over leven en werk.

Nieuwsbelletje: Recordstoreday

vanaf 01:30:09

Het is dé dag van het venyl.

NMS Live Sessies: Douglas Firs

vanaf 01:38:07

Om de week nodigt NMS twee binnen- of buitenlandse popmuzikanten uit om in platenzaak Velvet Music in Amsterdam een paar nummers te komen spelen, waaronder een cover van een bewonderde collega-muzikant. Deze keer is dat de band Douglas Firs. Zanger Gertjan Van Hellemont speelt samen met zijn broer Sem en de twee vrienden Simon Casie en Christophe Claeys sinds 2012 in de Belgische band. Ze zijn helemaal uit Gent naar ‘hun favoriete Nederlandse stad’ gekomen voor de opname van de NMS Live Sessie. Zelf een muzieksessie bijwonen? Dat kan! De ‘NMS Live Sessies’ worden eens in de twee weken op vrijdagmiddag opgenomen in platenzaak Velvet Music, op de Rozengracht in Amsterdam, en zijn open voor publiek. Wees welkom! Kijk op onze Facebook pagina voor namen en tijden.