Nooit Meer Slapen

Met o.a. acteur Sadettin Kırmızıyüz, schrijver Peter Zantingh en de NMS Live Sessie van Pitou

Nooit Meer Slapen

Met o.a. acteur Sadettin Kırmızıyüz, schrijver Peter Zantingh en de NMS Live Sessie van Pitou

Sadettin Kırmızıyüz is acteur en theatermaker. Hij was te zien in voorstellingen van o.a. Het Nationale Toneel, Mightysociety en het Ro Theater. Sinds 2010 heeft hij een eigen theaterstichting, Trouble Man, waarmee hij voorstellingen produceert die over het thema migratie gaan. Zo maakte hij de afgelopen jaren een reeks over onze samenleving: Hollandse Luchten. Nu volgt Metropolis 1, het eerste deel van het vierluik dat hij samen met Het Nationale Theater maakt. In Metropolis draait het om de verhalen uit de stad. Pieter van der Wielen spreekt met Sadettin Kırmızıyüz.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De stad en haar verhalen in het theater van Sadettin Kırmızıyüz

vanaf 00:00:04

Sadettin Kırmızıyüz is acteur en theatermaker. Hij was te zien in voorstellingen van o.a. Het Nationale Toneel, Mightysociety en het Ro Theater. Sinds 2010 heeft hij een eigen theaterstichting, Trouble Man, waarmee hij voorstellingen produceert die over het thema migratie gaan. Zo maakte hij de afgelopen jaren een reeks over onze samenleving: 'Hollandse Luchten'. Nu volgt 'Metropolis 1', het eerste deel van het vierluik dat hij samen met Het Nationale Theater maakt. In 'Metropolis' draait het om de verhalen uit de stad. Pieter van der Wielen spreekt met Sadettin Kırmızıyüz.

Open Kaart: schrijver en journalist Peter Zantingh

vanaf 01:09:05

Naast zijn werk als redacteur bij NRC schrijft journalist Peter Zantingh ook boeken. Hij debuteerde in 2011 met de roman 'Een uur en achttien minuten'. Het boek werd genomineerd voor zowel de publieks- als de juryprijs van de Dioraphte. Later volgden de roman 'De eerste maandag van de maand', over een vader-zoon-relatie, en het non-fictieboek 'We vergaten te voetballen'. Onlangs verscheen zijn derde roman 'Na Mattias', waarin hij zich afvraagt welk verhaal er van je overblijft als je er niet meer bent. In de rubriek ‘Open Kaart’ beantwoordt Peter Zantingh vragen over leven en werk.

NMS Live Sessies: Pitou

vanaf 01:41:42

Om de week nodigt NMS twee binnen- of buitenlandse popmuzikanten uit om in platenzaak Velvet Music in Amsterdam een paar nummers te komen spelen, waaronder een cover van een bewonderde collega-muzikant. Deze keer is dat singer-songwriter Pitou. Ze debuteerde in 2016 in een uitverkochte vondelkerk met haar EP ‘Pitou’. Nu komt ze met een nieuwe EP genaamd ‘I Fall Asleep So Fast’, die ze later dit jaar presenteert op het podium van Bitterzoet in Amsterdam. Zelf een muzieksessie bijwonen? Dat kan! De ‘NMS Live Sessies’ worden eens in de twee weken op vrijdagmiddag opgenomen in platenzaak Velvet Music, op de Rozengracht in Amsterdam, en zijn open voor publiek. Wees welkom! Kijk op onze Facebook pagina voor namen en tijden.

Dichter: Frank Koenegracht

vanaf 01:51:57

Frank Koenegracht (1945) is dichter en psychiater. In zijn bundel 'Lekker dood in eigen land' weet hij de pijnlijke en vreemde werkelijkheid op een geestige manier in poëzie te vatten. Deze keer leest Koenegracht het gedicht 'Verenigingen waar ik lid van ben' voor.

advertentie