Nooit Meer Slapen

Met o.a. Jack Wouterse, Pete Philly en Black Panther

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Jack Wouterse, Pete Philly en Black Panther

Jack Wouterse werkte als clown in het circus en reisde een aantal jaar met zijn eigen circus Fiasco rond. In 1989 maakte hij zijn theaterdebuut in de voorstelling 'Muizen en mensen'. Daarna volgde de ene grote toneelrol op de andere. Lange tijd was hij verbonden aan het Ro Theater, waar hij titelrollen speelde in o.a. 'Keefman' en 'Koning Lear'. Vanaf deze week is hij te zien in 'Salam' van het Noord Nederlands Toneel, een voorstelling waarin grote maatschappelijke conflicten worden teruggebracht tot menselijke verhalen. In het tweede uur is zanger Pete Philly onze Open Kaart gast en hoor je de beoordeling van de film 'Black Panther' in de rubriek Oordeel Zelf.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Jack Wouterse brengt grote conflicten terug tot menselijke verhalen

vanaf 00:05:20

Jack Wouterse werkte als clown in het circus en reisde een aantal jaar met zijn eigen circus Fiasco rond. In 1989 maakte hij zijn theaterdebuut in de voorstelling ‘Muizen en mensen’. Daarna volgde de ene grote toneelrol op de andere. Lange tijd was hij verbonden aan het Ro Theater, waar hij titelrollen speelde in o.a. ‘Keefman’ en ‘Koning Lear’. Daarnaast speelde hij in vele films en series. Vanaf deze week is hij te zien in ‘Salam’ van het Noord Nederlands Toneel, een voorstelling waarin grote maatschappelijke conflicten worden teruggebracht tot menselijke verhalen. Pieter van der Wielen spreekt met Jack Wouterse.

Don Duyns over de maandag die was

vanaf 00:57:51

Don Duyns (1967) is schrijver en regisseur. Duyns is veelzijdig: hij schrijft voor theater en film, en werkt als docent toneelschrijven aan toneelscholen in Arnhem, Maastricht en Utrecht. Hoe verschillend zijn werk ook is, toch hebben zijn teksten overeenkomsten. Zo zijn de personages altijd doordrenkt van dubbelheid. Elke nacht leest hij een column voor over de dag die was.

Open Kaart: zanger en rapper Pete Philly

vanaf 01:08:23

Hij is terug: zanger en rapper Pete Philly. Hij werd een nationale bekendheid door het nummer ‘Mystery Repeats’, speelde door het hele land en verzorgde het voorprogramma van overzeese artiesten als Kayne West en James Brown. De ziekte van Lyme gooide roet in het eten, maar na een zeven jaar lange strijd tegen de ziekte heeft hij ‘energie en liefde in overvloed’, die hij om wil zetten in muziek. In zijn meest recente project brengt hij iedere 2 maanden een nieuwe plaat uit, om uiteindelijk een album te vormen. In de rubriek Open Kaart beantwoordt zanger Pete Philly vragen over leven en werk.​

Oordeel Zelf: film Black Panther

vanaf 01:46:24

Het Amerikaanse Marvel Studios staat bekend om de productie van superheldenfilms als Iron Man, Captain America en Spider-Man. Onlangs verscheen er een nieuwe blockbuster van Marvel: 'Black Panther'. Met deze film slaat Marvel een andere richting in dan de doorsnee actiefilm: het is één van de grootste producties met een overwegend zwarte cast & crew. De pers is lovend over 'Black Panther', maar wat vind jij er eigenlijk van?

advertentie