Nooit Meer Slapen

Met o.a. Jacqueline van Vugt, Marlene Bakker en Hannes Wallrafen

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Jacqueline van Vugt, Marlene Bakker en Hannes Wallrafen

Documentairemaker Jacqueline van Vugt bracht een groot gedeelte van haar jeugd door in de West-Afrikaanse landen. In haar documentaires richt ze zich ook geregeld op dat deel van de wereld, zoals eerder in 'Een droomreis: Dakar - Timboektoe, Bambara blues en Borders'. Op het Haagse filmfestival Movies That Matter wordt haar nieuwe documentaire 'Onderkomen' vertoond. Daarin volgt ze drie Afghaanse vluchtelingen die, in afwachting van een verblijfsstatus, in een vervallen sloopflat verblijven. In het tweede uur is zangeres Marlene Bakker onze Open Kaart gast en hoor je fotograaf Hannes Wallrafen in de rubriek De Reismicrofoon.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Jacqueline van Vugt volgt Afghaanse vluchtelingen in Maastricht

vanaf 00:00:03

Documentairemaker Jacqueline van Vugt bracht een groot gedeelte van haar jeugd door in de West-Afrikaanse landen Mali en Tjaad. In haar documentaires richt ze zich ook geregeld op dat deel van de wereld, zoals eerder in 'Een droomreis: Dakar - Timboektoe, Bambara blues en Borders'. Op het Haagse filmfestival Movies That Matter wordt haar nieuwe documentaire 'Onderkomen' vertoond. Daarin volgt ze drie Afghaanse vluchtelingen die, in afwachting van een verblijfsstatus, in een vervallen sloopflat verblijven. Drie gepensioneerde Maastrichtenaren trekken zich het lot van de jongens aan en bieden ze hulp in de vorm van advies, afleiding en dagelijkse boodschappen. Pieter van der Wielen spreekt met Jacqueline van Vugt.

Don Duyns over de donderdag die was

vanaf 00:57:54

Don Duyns (1967) is schrijver en regisseur. Duyns is veelzijdig: hij schrijft voor theater en film, en werkt als docent toneelschrijven aan toneelscholen in Arnhem, Maastricht en Utrecht. Hoe verschillend zijn werk ook is, toch hebben zijn teksten overeenkomsten. Zo zijn de personages altijd doordrenkt van dubbelheid. Elke nacht leest hij een column voor over de dag die was.

Open Kaart: zangeres Marlene Bakker

vanaf 01:08:17

De Groningse zangeres Marlene Bakker geniet al enige tijd bekendheid in het noorden. Met haar uitvoering ‘Wondern van mien see', een Groningse vertaling van Adele’s ‘Hometown glory', werd ze ook door het grote publiek opgemerkt. Ze is trots op haar dialect en besloot een Groningstalige plaat op te nemen. Het resultaat is het debuutalbum ‘RAIF’, waarop dromerige indie-popliedjes te horen zijn. In de rubriek ‘Open Kaart’ beantwoordt Marlene Bakker vragen over leven en werk.

De Reismicrofoon: fotograaf Hannes Wallrafen

vanaf 01:42:40

In de rubriek 'De Reismicrofoon' volgen we elke week iemand in de laatste dagen voor zijn of haar werk officieel het daglicht ziet. In 2004 stuurde fotograaf Hannes Wallrafen een mail naar vrienden en familie dat hij snel en onvermijdelijk blind aan het worden is. Er volgt een zoektocht naar nieuwe manieren om zijn creativiteit te uiten, en uiteindelijk wordt hij ‘geluidsfotograaf’. Nu verschijnt van Wallrafen de biografie ‘De blinde fotograaf’, waarin hij vertelt over de ongemakken van blind zijn en de zoektocht naar inspiratie. In aanloop naar de boekpresentatie nam Hannes Wallrafen voor ons De Reismicrofoon mee. ​

advertentie