Nooit Meer Slapen

Met o.a. Jimmy Nelson, Manja Topper en de favoriete scène van Dana Nechustan

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Jimmy Nelson, Manja Topper en de favoriete scène van Dana Nechustan

Jimmy Nelson is een in Nederland woonachtige Britse fotograaf. Hij groeide grotendeels op in de jungle en reist sinds zijn zeventiende de wereld rond om kennis te maken met volkeren op de meest afgelegen plekken. Zijn missie: traditionele stammen en culturen met de camera vastleggen, om mensen bewust te maken van de mate waarin globalisering de culturele diversiteit bedreigt. Zijn iconische foto’s zijn onder meer terug te vinden in zijn boek ‘Before They Pass Away’, waarmee hij wereldwijd furore maakte. Pieter van der Wielen spreekt met Jimmy Nelson. In het tweede uur is Manja Topper onze Open Kaart gast en hoor je de favoriete scène van Dana Nechustan.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Jimmy Nelson in gevecht met het verlies

vanaf 00:00:05

Jimmy Nelson is een in Nederland woonachtige Britse fotograaf. Hij groeide grotendeels op in de jungle en reist sinds zijn zeventiende de wereld rond om kennis te maken met volkeren op de meest afgelegen plekken. Zijn missie: traditionele stammen en culturen met de camera vastleggen, om mensen bewust te maken van de mate waarin globalisering de culturele diversiteit bedreigt. Zijn iconische foto’s zijn onder meer terug te vinden in zijn boek ‘Before They Pass Away’, waarmee hij wereldwijd furore maakte. Pieter van der Wielen spreekt met Jimmy Nelson.

Weekschrijver: Thomas van Aalten

vanaf 01:00:36

Deze week zal journalist en auteur Thomas van Aalten reageren op de voorbije dag met een verhaal. Hij schreef meerdere romans waaronder 'Henry' en 'Leeuwenstrijd'. Verder schrijft Van Aalten opiniestukken en columns voor meerdere kranten en tijdschriften. Elke nacht na enen vertelt hij zijn verhaal.

Open Kaart: Manja Topper

vanaf 01:08:29

Manja Topper is een van de oprichters van het Amsterdamse toneelgezelschap Dood Paard, dat inmiddels 24 jaar bestaat. Dood Paard werkt als een collectief waarbij elke speler een onmisbaar element is in het geheel. Dat alles doen ze zonder vaste regisseur en vormgever. Nu komt Dood Paard met de nieuwe voorstelling ‘Matglazen Vensters’, waarin Manja Topper een van de geliefden speelt. In de rubriek Open Kaart beantwoordt acteur Manja Topper vragen over leven en werk.​​

De favoriete scène van: Dana Nechustan

vanaf 01:38:42

In 'De favoriete scène van' vertellen regisseurs over de scène waar ze als kind van wakker lagen of als volwassene alleen maar van konden dromen.Dana Nechustans eindexamen film Djinn ​won in '94 de Tuschinski film award op het Nederlands Film Festival. Het bleek het startschot voor een zeer productieve loopbaan, met als grote publiekstrekkers de series Dunja en Desien het recente HollandsHoop. Vanavond onthult zij haar favoriete scène uit andermans werk.

advertentie