Nooit Meer Slapen

Met o.a. Berry Visser, Ulrike Quade en Maarten Doorman in de Reismicrofoon

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Berry Visser, Ulrike Quade en Maarten Doorman in de Reismicrofoon

Berry Visser begon op jonge leeftijd met het boeken van muzikanten onder de naam Mojo Theater. Niet veel later, in 1970, organiseerde hij het driedaagse Kralingen Popfestival, dat als het Europese antwoord op Woodstock wordt gezien. Na zijn carrière bij concertpromotor Mojo begon Visser als zijn alter-ego Madame de Berry voorstellingen te organiseren. Deze maand opende hij zelfs zijn eigen museum in Delft, dat tevens het theater is van Madame de Berry en uitsluitend te bezoeken is tijdens de voorstelling: Woont Dorothy hier? Pieter van der Wielen spreekt met Berry Visser. In het tweede uur is Ulrike Quade onze Open Kaart gast en neemt Maarten Doorman de Reismircofoon voor ons mee.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Berry Visser, van Mojo tot museum

vanaf 00:02:16

Berry Visser begon op jonge leeftijd met het boeken van muzikanten onder de naam Mojo Theater. Niet veel later, in 1970, organiseerde hij het driedaagse Kralingen Popfestival, dat als het Europese antwoord op Woodstock wordt gezien. Na zijn carrière bij concertpromotor Mojo begon Visser als zijn alter-ego Madame de Berry voorstellingen te organiseren. Deze maand opende hij zelfs zijn eigen museum in Delft, dat tevens het theater is van Madame de Berry en uitsluitend te bezoeken is tijdens de voorstelling: 'Woont Dorothy hier?' Pieter van der Wielen spreekt met Berry Visser.

Thomas van Aalten over de donderdag die was

vanaf 00:59:59

Deze week zal journalist en auteur Thomas van Aalten reageren op de voorbije dag met een verhaal. Hij schreef meerdere romans waaronder 'Henry' en 'Leeuwenstrijd'. Verder schrijft Van Aalten opiniestukken en columns voor meerdere kranten en tijdschriften. Elke nacht na enen vertelt hij zijn verhaal.

Open Kaart:theatermaker Ulrike Quade

vanaf 01:09:36

Theatermaker Ulrike Quade probeert een surrealistische wereld te scheppen in het theater waarbij dans, performance, beeldhouwkunst en muziek met elkaar vermengen. Ze werkt daarbij vaak samen met andere instellingen of makers. Zo produceerde ze o.a. 'Madama Butterfly' in samenwerking met Brussels operahuis De Munt/La Monnaie. Voor haar nieuwe voorstelling 'Mahler & Kokoschka' (een samenwerking met Bellevue Lunchtheater) liet ze zich inspireren door het tragische liefdes verhaal van kunstenaar Oskar Kokoschka en zijn muze Alma Mahler. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Ulrike Quade vragen over leven en werk.

De Reismicrofoon: filosoof Maarten Doorman

vanaf 01:46:21

In de rubriek 'De Reismicrofoon' volgen we elke week iemandin de laatste dagen voor zijn of haar werk officieel het daglicht ziet. MaartenDoorman is schrijver en filosoof. Hij doceert kunstkritiek aan de Universiteitvan Amsterdam en cultuurfilosofie aan de Universiteit Maastricht. Zijn nieuweboek ‘Dichtbij en ver weg’ is een pleidooi voor geschiedenis en kunst. In aanloop naar de boekpresentatie nam Maarten Doorman voor ons De Reismicrofoon mee.

advertentie