Nooit Meer Slapen

Met o.a. schrijver Bert Keizer, dichter Krijn Peter Hesselink en 'Sweet Country' in Oordeel Zelf

Nooit Meer Slapen

Met o.a. schrijver Bert Keizer, dichter Krijn Peter Hesselink en 'Sweet Country' in Oordeel Zelf

Bert Keizer is arts en filosoof, en is verbonden aan de Levenseindekliniek. Hij schreef onder meer de bestsellers ‘Het refrein is Hein – Leven en sterven in een verpleeghuis’ en ‘Onverklaarbaar bewoond’, een boek over het wonderbaarlijke domein van de hersenen. Voor Trouw schrijft hij wekelijks een column over zorg, filosofie, en de raakvlakken daartussen. Nu volgt het essay ‘Voltooid’, als onderdeel van de essayreeks ‘Nieuw Licht’, waarin hij als ervaren stervensbegeleider nieuw licht werpt op de praktijk en de theorie van een vrijwillig levenseinde. Pieter van der Wielen spreekt met Bert Keizer. In het tweede uur is dichter Krijn Peter Hesselink onze Open Kaart gast en hoor je in de rubriek Oordeel Zelf wat we vinden van de film Sweet Country.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Arts en filosoof Bert Keizer over de waarde van het leven

vanaf 00:02:08

Bert Keizer is arts en filosoof, en is verbonden aan de Levenseindekliniek. Hij schreef onder meer de bestsellers ‘Het refrein is Hein – Leven en sterven in een verpleeghuis’ en ‘Onverklaarbaar bewoond’, een boek over het wonderbaarlijke domein van de hersenen. Voor Trouw schrijft hij wekelijks een column over zorg, filosofie, en de raakvlakken daartussen. Nu volgt het essay ‘Voltooid’, als onderdeel van de essayreeks ‘Nieuw Licht’, waarin hij als ervaren stervensbegeleider nieuw licht werpt op de praktijk en de theorie van een vrijwillig levenseinde. Pieter van der Wielen spreekt met Bert Keizer.

Schrijver Auke Hulst over de maandag die was

vanaf 01:02:33

De afgelopen jaren reisde auteur en journalist Auke Hulst – bekend geworden van zijn roman 'Kinderen van het Ruige Land' – de wereld over en schreef naar aanleiding daarvan fictie- en non-fictieverhalen. In 'Buitenwereld, binnenzee' zijn de beste verhalen samengebracht. Elke nacht leest hij een column voor over de dag die was.

Open Kaart: Krijn Peter Hesselink

vanaf 01:11:25

Krijn Peter Hesselink is dichter,voordrachtskunstenaar, singer-songwriter én vertaler. Ooit begon hij als podiumdichter en won in 2006 het Nederlands kampioen slam poetry. Maar op papier bleek zijn dichtkunst even goed te werken. Inmiddels heeft hij vijf dichtbundels op zijn naam staan. In de meest recente, ‘Toondoof’, gaat hij opzoek naar de poreuze grenzen van onze ogenschijnlijk welomlijnde identiteit.

Oordeel Zelf: 'Sweet Country'

vanaf 01:36:51

Sweet Country is een Australische western die gebaseerd is op ware gebeurtenissen. Nadat de aboriginal Sam uit zelfverdediging zijn witte baas Harry March heeft gedood, slaat hij met zijn zwangere vrouw Lizzie op de vlucht. Er volgt een kat-en-muis-spel tussen Sam en een lokale sergeant, die eindigt in de overgave van Sam. Hij wordt beschuldigd van moord en rechter Taylor moet over zijn lot beslissen. De film won meerdere prijzen en wordt door de kranten geprezen, maar wat vinden jij en wij er eigenlijk van?

advertentie