Nooit Meer Slapen

Met o.a. Max Kisman, Christien Brinkgreve en de favoriete scéne van Peter en Petra Lataster

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Max Kisman, Christien Brinkgreve en de favoriete scéne van Peter en Petra Lataster

Max Kisman is grafisch ontwerper, illustrator en animator met een veelzijdig en herkenbaar oeuvre. In de jaren ‘90 ontwierp Kisman bumpers en tv-leaders voor de VPRO. Buiten Nederland heeft hij in Barcelona en San Francisco gewoond en gewerkt. De afgelopen tien jaar is hij voornamelijk bekend om zijn illustraties voor de Volkskrant en Het Financieele Dagblad. Nu verschijnt het boek ‘Sex only’; Kismans selectie van erotische tekeningen uit meer dan 30 jaar dagboeken. Ook opent er in Museum Meermanno in Den Haag een tentoonstelling over hetzelfde werk. Pieter van der Wielen spreekt met Max Kisman. In het tweede uur is Christien Brinkgreve onze Open Kaart gast en hoor je de favoriete scéne van Petra en Peter Lataster.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Het erotische leven van illustrator Max Kisman

vanaf 00:02:12

Max Kisman is grafisch ontwerper, illustrator en animator met een veelzijdig en herkenbaar oeuvre. In de jaren ‘90 ontwierp Kisman bumpers en tv-leaders voor de VPRO. Buiten Nederland heeft hij in Barcelona en San Francisco gewoond en gewerkt. De afgelopen tien jaar is hij voornamelijk bekend om zijn illustraties voor de Volkskrant en Het Financieele Dagblad. Nu verschijnt het boek ‘Sex only’; Kismans selectie van erotische tekeningen uit meer dan 30 jaar dagboeken. Ook opent er in Museum Meermanno in Den Haag een tentoonstelling over hetzelfde werk. Pieter van der Wielen spreekt met Max Kisman.

Schrijver Auke Hulst over de dinsdag die was

vanaf 01:02:45

De afgelopen jaren reisde auteur en journalist Auke Hulst – bekend geworden van zijn roman 'Kinderen van het Ruige Land' – de wereld over en schreef naar aanleiding daarvan fictie- en non-fictieverhalen. In 'Buitenwereld, binnenzee' zijn de beste verhalen samengebracht.

Open Kaart: schrijver en publicist Christien Brinkgreve

vanaf 01:12:14

Christien Brinkgreve is de dochter van beeldhouwer Geurt Brinkgreve en moeder van de schrijvers Daan en Thomas Heerma van Voss. Zelf is Christien emeritus hoogleraar sociologie,schrijver en publicist. Ze is vooral bekend van werken als ‘De vrouw en het badwater’ en ‘Van huis uit’. In haar nieuwe werk ‘Het raadsel van goed en kwaad’ gaat Christien Brinkgreve op zoek naar antwoorden op grote vragen overleven, dood en liefde. In de rubriek Open Kaart beantwoordt publicist en schrijver Christien Brinkgreve vragen over leven en werk.​​

De Favoriete Scéne Van: Het documentairemakers echtpaar Peter en Petra Lataster

vanaf 01:42:36

In 'De favoriete scène van' vertellen regisseurs over de scène waar ze als kind van wakker lagen of als volwassene alleen maar van konden dromen. Het documentairemakers echtpaar Peter en Petra Lataster werkt niet alleen persoonlijk samen, ze maken ook samen films. Bekend van films zoals ‘Niet zonder jou’ en ‘De kinderen van juf Kiet’, verwerken de Lataster’s veel maatschappelijke thema’s in hun documentaires. Het echtpaar is nu bezig met het vervolg op ‘De kinderen van juf Kiet’. Vanavond onthullen ze hun favoriete scène uit andermans werk.