Nooit Meer Slapen

Met o.a. Edwin de Vries, Stephanie Louwrier en de NMS Live Sessie van Spinvis

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Edwin de Vries, Stephanie Louwrier en de NMS Live Sessie van Spinvis

Edwin de Vries is acteur, regisseur en scenarioschrijver. Op twaalfjarige leeftijd debuteerde hij naast zijn vader, de acteur en verzetsheld Rob de Vries, in de film 'De laatste passagier'. Bij het grote publiek werd hij bekend door zijn rol in de televisieserie 'In de Vlaamsche pot'. De Vries acteerde ook in films. Zo speelde hij naast Monique van de Ven - zijn latere echtgenote - in 'Een maand later'. Momenteel speelt hij met zijn zoon Sam in 'Westerbork Serenade', een toneelstuk over het leven van zijn vader die een meisje uit kamp Westerbork wist te smokkelen. Pieter van der Wielen spreekt met Edwin de Vries. In het tweede uur is Stephanie Louwrier onze Open Kaart gast en kan je luisteren naar een NMS Live Sessie van Spinvis

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Acteur Edwin de Vries speelt eigen familiegeschiedenis in 'Westerbork Serenade'

vanaf 00:00:00

Edwin de Vries is acteur, regisseur en scenarioschrijver. Op twaalfjarige leeftijd debuteerde hij naast zijn vader, de acteur en verzetsheld Rob de Vries, in de film 'De laatste passagier'. Bij het grote publiek werd hij bekend door zijn rol in de televisieserie ‘In de Vlaamsche pot’. De Vries acteerde ook in films. Zo speelde hij naast Monique van de Ven - zijn latere echtgenote - in ‘Een maand later’. Momenteel speelt hij met zijn zoon Sam in ‘Westerbork Serenade’, een toneelstuk over het leven van zijn vader die een meisje uit kamp Westerbork wist te smokkelen. Pieter van der Wielen spreekt met Edwin de Vries.

Schrijver Auke Hulst over de woensdag die was

vanaf 01:00:32

De afgelopen jaren reisde auteur en journalist Auke Hulst – bekend geworden van zijn roman 'Kinderen van het Ruige Land' – de wereld over en schreef naar aanleiding daarvan fictie- en non-fictieverhalen. In 'Buitenwereld, binnenzee' zijn de beste verhalen samengebracht.

Open Kaart: actrice Stephanie Louwrier

vanaf 01:09:27

Stephanie Louwrier (1986) studeerde in 2010 af aan de Toneelacademie in Maastricht. Haar afstudeersolo 'Pauvre Lola' werd direct genomineerd voor de Kemna Award voor beste actrice en de Its Parade Parel 2010. Verder presenteerde ze verschillende televisieprogramma’s voor BNN, TMF en de VPRO. Nu komt Stephanie met een nieuwe solovoorstelling genaamd 'Revolutie van de mislukking' waarin ze probeert haar eigen karakter te ontleden. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Stephanie Louwrier vragen over leven en werk.

NMS Live Sessies: Spinvis

vanaf 01:44:07

Om de week nodigt NMS binnen- of buitenlandse muzikanten uit om in platenzaak Velvet Music in Amsterdam een paar nummers te komen spelen, waaronder een cover van een bewonderde collega-muzikant. Deze week is dat eenmansband Spinvis. Bekend van onder andere de albums 'Goochelaars & geesten' en het gelijknamige 'Spinvis'. Zijn laatste album heet 'Trein Vuur Dageraad'.Zelf een muzieksessie bijwonen? Dat kan! De ‘NMS Live Sessies’ worden eens in de twee weken op vrijdagmiddag opgenomen in platenzaak Velvet Music, op de Rozengracht in Amsterdam, en zijn open voor publiek. Wees welkom! Kijk op onze Facebook pagina voor namen en tijden.

advertentie