Nooit Meer Slapen

met o.a. glaskunstenaar Bernard Heesen, bandoneonist Carel Kraayenhof en 'LA 92' in Oordeel Zelf

Nooit Meer Slapen

met o.a. glaskunstenaar Bernard Heesen, bandoneonist Carel Kraayenhof en 'LA 92' in Oordeel Zelf

Bernard Heesen is glasblazer en -kunstenaar. Hij werd opgeleid als architect, maar zijn vader, Willem Heesen, vroeg hem te helpen in diens glasblazerij de Oude Horn in Acquoy. Niet gehinderd door de ballast van de traditie van het ambacht, begon hij zijn zoektocht in het glas die tot de dag van vandaag voortduurt. In Rijksmuseum Twenthe is een grote tentoonstelling ingericht met nieuw werk van Heesen. Pieter van der Wielen spreekt met Bernard Heesen. In het tweede uur is Carel Kraayenhof onze Open Kaart gast en kun je luisteren naar de rubriek Oordeel Zelf.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Bernard Heesen en de waanzin van de 19e eeuw

vanaf 00:00:00

Bernard Heesen is glasblazer en -kunstenaar. Hij werd opgeleid als architect, maar zijn vader, Willem Heesen, vroeg hem te helpen in diens glasblazerij de Oude Horn in Acquoy. Niet gehinderd door de ballast van de traditie van het ambacht, begon hij zijn zoektocht in het glas die tot de dag van vandaag voortduurt. In Rijksmuseum Twenthe is een grote tentoonstelling ingericht met nieuw werk van Heesen. Al het glas is geïnspireerd door wat vaak ‘de lelijke tijd’ is genoemd: de tweede helft van de 19de eeuw met al zijn neostijlen. Pieter van der Wielen spreekt met Bernard Heesen.

Ode aan de boekhandel : Yael Vinckx

vanaf 01:00:34

In aanloop naar de Bookstore Day bellen wij iedere dag een schrijver voor een Ode aan de boekhandel. De schrijvers Yael Vinckx, Nina Polak, Michel Krielaars en Janneke Vreugdenhil vertellen iedere nacht een verhaal over welke boekhandel hun 'ode' waard is.

Open Kaart: bandoneonist Carel Kraayenhof

vanaf 01:08:14

Carel Kraayenhof is bandoneonist. Hij werd in 2002 bij het grote publiek bekend door zijn uitvoering van 'Adiós Nonino' op het huwelijk van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima. Later ontving hij van de Argentijnse regering de naam 'tangueros' vanwege zijn grote betekenis voor de Argentijnse tango en in 2012 werd Carel benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Nu treedt hij met het 'Carel Kraayenhof Ensemble' op vanwege hun 30-jarige bestaan. In de rubriek Open Kaart beantwoordt bandoneonist Carel Kraayenhof vragen over werk en leven

Oordeel Zelf: LA 92

vanaf 01:40:40

Los Angeles, 1992. Na de vrijspraak van vier Amerikaanse politiemannen, die werden beschuldigd van het gebruiken van excessief geweld tegen een zwarte man, breken er in Los Angeles County en omstreken grote rellen uit. 63 doden, 2383 gewonden en meer dan een miljard dollar aan schade zijn het gevolg. 25 jaar na de rellen komt van regisseurs Daniel Lindsey en T. J. Martin de documentaire LA 92 uit. Hierin wordt, aan de hand van rauw beeldmateriaal, de LA 92 Riot bekeken. De documentaire won een Primetime Emmy Award en meerdere andere prijzen, maar wat vinden jij en wij er eigenlijk van?​

advertentie