Nooit Meer Slapen

met o.a. singer-songwriter Blaudzun, Erik Wesselo en Jaap Boots

Nooit Meer Slapen

met o.a. singer-songwriter Blaudzun, Erik Wesselo en Jaap Boots

Blaudzun is de artiestennaam van singer-songwriter Johannes Sigmond. Zijn titelloze debuut verscheen in 2008. Zijn grote doorbraak kwam drie jaar later met het album Heavy Flowers. In 2016 begon Blaudzun aan een ambitieus project: de albumtrilogie Jupiter. Daarvan verschijnt nu het derde deel, UP, een album dat niet zonder de eerste twee delen had kunnen bestaan. Volgens de muzikant waren het een soort studies om erachter te komen wat hij daadwerkelijk wilde maken. Misschien dat het slotstuk daarom meer afwijkt van het oorspronkelijke idee. Pieter van der Wielen spreekt met Blaudzun. In het tweede uur is Erik Wesselo onze Open Kaart gast en neemt Jaap Boots de Reismicrofoon voor ons mee.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Singer-songwriter Blaudzun komt met het laatste deel van zijn albumtrilogie 'Jupiter'

vanaf 00:02:18

Blaudzun is de artiestennaam van singer-songwriter Johannes Sigmond. Zijn titelloze debuut verscheen in 2008. Zijn grote doorbraak kwam drie jaar later met het album 'Heavy Flowers'. In 2016 begon Blaudzun aan een ambitieus project: de albumtrilogie 'Jupiter'. Daarvan verschijnt nu het derde deel, 'UP', een album dat niet zonder de eerste twee delen had kunnen bestaan. Volgens de muzikant waren het een soort studies om erachter te komen wat hij daadwerkelijk wilde maken. Misschien dat het slotstuk daarom meer afwijkt van het oorspronkelijke idee. Pieter van der Wielen spreekt met Blaudzun.

Ode aan de boekhandel: Janneke Vreugdenhil

vanaf 01:02:33

In aanloop naar The Independent Bookstore Day bellen wij iedere dag een schrijver voor een Ode aan de boekhandel. De schrijvers Yael Vinckx, Nina Polak, Michel Krielaars en Janneke Vreugdenhil vertellen iedere nacht een verhaal over welke boekhandel hun 'ode' waard is

Open Kaart: Beeldend Kunstenaar Erik Wesselo

vanaf 01:09:39

Erik Wesselo is beeldend kunstenaar. In zijn werk speelt hij voornamelijk met fotografie en film waarin tijd, stilte, tijdelijkheid en herhaling een belangrijke rol spelen. In Arnhem toont hij vanaf deze maand nieuwe werken die zijn gemaakt in New York. De metropool, waar hij deels woont en werkt, komt nadrukkelijk naar voren in deze films. In de rubriek Open kaart beantwoordt Erik Wesselo vragen over werk en leven.​

De Reismicrofoon: muzikant Jaap Boots

vanaf 01:42:39

In de rubriek De Reismicrofoon volgen we elke week iemand in de laatste dagen voor zijn of haar werk officieel het daglicht ziet. Jaap Boots is radiopresentator, schrijver en muzikant. Hij begon zijn loopbaan als redacteur bij VPRO en groeide al snel uit tot presentator en DJ van radioprogramma’s als Club 3voor12. Na zijn werk als presentator is Boots zich helemaal gaan focussen op het schrijven van muziek en zijn boek DONDERWEG - Mijn leven in de fast lane van de popmuziek. Zijn laatste album heet Terug naar Zee. In aanloop naar de release nam Jaap Boots voor ons De Reismicrofoon mee.

advertentie