Nooit Meer Slapen

Met o.a. fotograaf Stephan Vanfleteren en beeldend kunstenaar Daniëlle van Ark

Nooit Meer Slapen

Met o.a. fotograaf Stephan Vanfleteren en beeldend kunstenaar Daniëlle van Ark

De Vlaamse fotograaf Stephan Vanfleteren is gespecialiseerd in zwart-witportretten en langdurige reportages in binnen- en buitenland. Hij publiceert regelmatig in diverse landelijke dagbladen. In zijn autonome werk komt een kunstenaar naar voren die scherp observeert en luistert. Zo toont hij in zijn nieuwe boek Surf Tribe dat de surfcultuur veel meer omvat dan louter competitiesport. Surfen gaat ook over het gevoel van nietigheid tegenover de krachten van de natuur, over gewonnen en verloren gevechten met anderen én met zichzelf. Pieter van der Wielen spreekt met Stephan Vanfleteren. In het tweede uur is Danielle van Ark onze Open Kaart gast en hoor de favoriete scène van Michiel ten Hoorn.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Stephan Vanfleteren fotografeert het onbekende van de surfcultuur

vanaf 00:00:16

De Vlaamse fotograaf Stephan Vanfleteren is gespecialiseerd in zwart-witportretten en langdurige reportages in binnen- en buitenland. Hij publiceert regelmatig in diverse landelijke dagbladen. In zijn autonome werk komt een kunstenaar naar voren die scherp observeert en luistert. Zo toont hij in zijn nieuwe boek Surf Tribe dat de surfcultuur veel meer omvat dan louter competitiesport. Surfen gaat ook over het gevoel van nietigheid tegenover de krachten van de natuur, over gewonnen en verloren gevechten met anderen én met zichzelf. Pieter van der Wielen spreekt met Stephan Vanfleteren.

Hanna Bervoets over de dinsdag die was

vanaf 01:00:21

Hanna Bervoets over de dinsdag die was

Open Kaart: Danielle van Ark

vanaf 01:11:34

Beeldend kunstenaar Daniëlle van Ark studeerde aan de KABK in Den Haag en was resident aan de Rijksacademie van beeldende kunsten in Amsterdam. Haar werken, voornamelijk foto’s, staan vaak in het thema van de vergankelijkheid en het verglijden van tijd. In 2006 had ze haar eerste solotentoonstelling in FOAM in Amsterdam en sindsdien is haar werk in binnen- en buitenland te zien. Deze week opent in datzelfde FOAM de tentoonstelling ‘Artist’s’ Proof’ waar foto’s van Van Ark te zien zijn. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Daniëlle van Ark vragen over werk en leven.

De favoriete scène van: Michiel ten Horn

vanaf 01:43:57

In De favoriete scène van vertellen regisseurs over de scène waar ze als kind van wakker lagen of als volwassene alleen maar van konden dromen. Regisseur Michiel ten Horn debuteerde met de succesvolle film De Ontmaagding van Eva van End en gooide hoge ogen met de komedie Aanmodderfakker. De film won drie Gouden Kalveren, waaronder die voor Beste Film. Michiel ten Horn is opgeleid als animator, en laat zich voor zijn films vaak inspireren door stripboeken. Vanavond onthult hij zijn favoriete scène uit andermans werk.​

advertentie