Nooit Meer Slapen

Met o.a. journalist Rutger Bregman en Acteur Erik van Muiswinkel

Nooit Meer Slapen

Met o.a. journalist Rutger Bregman en Acteur Erik van Muiswinkel

Rutger Bregman is historicus en journalist. Hij schrijft onder meer over de hervorming van het onderwijs, een radicaal kortere werkweek en de invoering van een wereldwijd basisinkomen. Over dat laatste onderwerp schreef hij het boek Gratis geld voor iedereen (2014), dat inmiddels in meer dan 30 talen is vertaald. Vandaag, op de Dag van het Basisinkomen, verschijnt een heruitgave van dit boek. Pieter van der Wielen spreekt met Rutger Bregman. In het tweede uur praat Pieter met Erik van Muiswinkel over zijn nieuwe voorstelling 'De oplossing' en hoor je de favoriete scène van Remy van Heugten.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Journalist Rutger Bregman over zijn pleidoo voor een basisinkomen

vanaf 00:00:16

Rutger Bregman is historicus en journalist. In zijn boeken en artikelen voor online platform De Correspondent filosofeert hij over mogelijke utopieën voor een betere samenleving. Zo schrijft hij onder meer over de hervorming van het onderwijs, een radicaal kortere werkweek en de invoering van een wereldwijd basisinkomen. Over dat laatste onderwerp schreef hij het boek Gratis geld voor iedereen (2014), dat inmiddels in meer dan 30 talen is vertaald. Vandaag, op de Dag van het Basisinkomen, verschijnt een heruitgave van dit boek. Pieter van der Wielen spreekt met Rutger Bregman.

Libris 2018: Mylou Frencken over 'Wees Onzichtbaar' van Murat Isik

vanaf 00:51:33

Op 7 mei wordt de Libris Literatuurprijs uitgereikt. Nooit Meer Slapen is erbij, we praten die avond een uur lang met de winnaar van de Libris. De komende dagen stellen we de genomineerden vast aan u voor. Zes ambassadeurs doen een goed woordje voor hun favoriete boek.

Schrijver Walter van den Berg over de dinsdag die was

vanaf 01:00:06

Schrijver Walter van den Berg vertelt een verhaal over een onderwerp dat hem inspireert.

Open Kaart: acteur en presentator Erik van Muiswinkel

vanaf 01:07:12

Cabaretier en acteur Erik van Muiswinkel studeerde Nederlands aan de UvA, maar in plaats van zijn studie met een doctoraal af te ronden, richtte hij zich op cabaret. Eerst deed hij dat als lid van de groep 'Zak en As,' waar ook cabaretier Diederik van Vleuten lid van werd. Toen 'Zak en As' werd opgeheven gingen Muiswinkel en van Vleuten verder als duo: met succes. Samen maakten ze succesvolle shows als 'Mannen met vaste lasten,' en 'Antiquariaat Oblomov'. Sinds 2009 staat Erik van Muiswinkel solo op het podium. Op dit moment reist hij door het land met zijn voorstelling 'De Oplossing.' In de rubriek Open Kaart beantwoordt Erik van Muiswinkel vragen over leven en werk.

De favoriete scène van: Remy van Heugten

vanaf 01:41:13

In De favoriete scène van vertellen regisseurs over de scène waar ze als kind van wakker lagen of als volwassene alleen maar van konden dromen. Remy van Heugten is een Nederlandse filmregisseur. In 2015 gooide hij hoge ogen met zijn film ‘Gluckauf ‘, een rauwe film over een vader en zoon in een uitzichtloos Limburg. De Film won vier gouden Kalveren, waaronder die voor ‘Beste Film’ en ‘Beste regisseur'. Verder was Van Heugten regisseur van de ‘Hoe overleef ik-serie’, over het leven van een puber. Vanavond onthult Remy van Heugten zijn favoriete scène uit andermans werk.​