Nooit Meer Slapen

met o.a. oud-kamerlid Tofik Dibi en cellist Maarten Vos

Nooit Meer Slapen

met o.a. oud-kamerlid Tofik Dibi en cellist Maarten Vos

Tofik Dibi was van 2006 tot 2012 Tweede Kamerlid voor Groen Links. Sindsdien spreekt, publiceert en geeft hij les over diverse maatschappelijk onderwerpen. In 2015 bracht hij het autobiografische boek ‘Djinn' uit, waarin hij schrijft over zijn Marokkaans-Nederlandse afkomst, zijn politieke carrière en de worsteling met zijn homoseksualiteit. Komende zondag gaat Melk & Dadels in première, een voorstelling die hij met regisseur Daria Bukvić heeft gemaakt, met verhalen over de pijn en vreugde in de Marokkaanse én Nederlandse cultuur. Pieter van der Wielen spreekt met Tofik Dibi. In het tweede uur is cellist Maarten Vos onze Open Kaart gast en nam Jetty Mathurin De Reismicrofoon voor ons mee.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

'Melk & Dadels' de nieuwe theatervoorstelling met oud-kamerlid Tofik Dibi

vanaf 00:00:16

Tofik Dibi was van 2006 tot 2012 Tweede Kamerlid voor Groen Links. Sindsdien spreekt, publiceert en geeft hij les over diverse maatschappelijk onderwerpen. In 2015 bracht hij het autobiografische boek ‘Djinn' uit, waarin hij schrijft over zijn Marokkaans-Nederlandse afkomst, zijn politieke carrière en de worsteling met zijn homoseksualiteit. Ook schrijft hij teksten voor theater, tv en film. Zo gaat komende zondag Melk & Dadels in première, een voorstelling die hij met regisseur Daria Bukvić heeft gemaakt, met verhalen over de pijn en vreugde in de Marokkaanse én Nederlandse cultuur. Pieter van der Wielen spreekt met Tofik Dibi.

Open Kaart: Cellist Maarten Vos

vanaf 01:10:33

Maarten Vos is een klassiek geschoold cellist en volgde een Bachelor klassiek en een Master Live Electronics aan het Conservatorium van Amsterdam. Momenteel begeeft hij zich met eigen werk als solo artiest, componist en producent op het snijvlak van eigentijds klassieke muziek en elektronisch experiment. Met zijn oude cello als basis speelt de electronica een belangrijke rol, met als doel het samensmelten van twee disciplines tot een uniek geheel met een vernieuwend resultaat. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Maarten Vos vragen over werk en leven.

De Reismicrofoon: Jetty Mathurin

vanaf 01:31:49

In de rubriek De Reismicrofoon volgen we elke week iemand in de laatste dagen voor zijn of haar werk officieel het daglicht ziet. Jetty Mathurin, geboren in Paramaribo, is van huis uit onderwijzeres en logopediste. Eind jaren ´80 maakt ze een carrièreswitch naar de theater– en televisiewereld. Naast acht succesvolle solo cabaretvoorstellingen, o.a. met haar bekendste karakter ‘Taante’, heeft Mathurin haar sporen verdiend met theaterprogramma’s als ‘Faja’, ‘De Koningin van Paramaribo’, en ‘de Vagina Monologen’. In 2016 schitterde zij in het eerste deel 'A Raisin in the Sun’ van een beoogd drieluik over de familie Younger. Nu is er het tweede deel:Beneatha’s Place. In aanloop naar de première nam Jetty Mathurin voor ons De Reismicrofoon mee.​