Nooit Meer Slapen

Met o.a. componist Theo Loevendie, schrijver Linda Duits en LAKSHMI

Nooit Meer Slapen

Met o.a. componist Theo Loevendie, schrijver Linda Duits en LAKSHMI

Componist en musicus Theo Loevendie werd in 1930 geboren en groeide op in armelijke omstandigheden in een Amsterdamse volksbuurt. Een geleende klarinet vormde het startschot voor een imposante carrière. Via de jazz kwam hij op het conservatorium terecht, waarna hij zich tot een van de meest veelzijdige en onconventionele componisten ontwikkelde. Hij schreef opera’s, theatermuziek, kamermuziek, balletten en bleef ondertussen jazz maken. Over zijn kleurrijke leven schreef hij het boek 'Memoires van een componist'. Pieter van der Wielen spreekt met Theo Loevendie. In het tweede uur komt schrijver Linda Duits praten over haar nieuwe boek 'Seks op z'n Duits' en hoor je de NMS Live Sessie van LAKSHMI.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Componist Theo Loevendie beschrijft zijn eigen leven in 'Memoires van een componist'

vanaf 00:00:00

Componist en musicus Theo Loevendie werd in 1930 geboren en groeide op in armelijke omstandigheden in een Amsterdamse volksbuurt. Een geleende klarinet vormde het startschot voor een imposante carrière. Via de jazz kwam hij op het conservatorium terecht, waarna hij zich tot een van de meest veelzijdige en onconventionele componisten ontwikkelde. Hij schreef opera’s, theatermuziek, kamermuziek, balletten en bleef ondertussen jazz maken. Over zijn kleurrijke leven schreef hij het boek ‘Memoires van een componist’. Pieter van der Wielen spreekt met Theo Loevendie.

Renee van Marissing over de woensdag die was

vanaf 01:00:13

Schrijver Renee van Marissing vertelt een verhaal over een onderwerp dat haar inspireert.

Open Kaart: schrijver Linda Duits

vanaf 01:08:41

Linda Duits is sociaalwetenschapper, gespecialiseerd in populaire cultuur, gender en seksualiteit. Ze schrijft regelmatig opiniestukken voor Het Parool en NRC Handelsblad. Duits promoveerde in 2008 op meisjescultuur en is als freelance docent mediastudies verbonden aan de Universiteit Utrecht. In 2017 verscheen haar boek 'Dolle mythes. Een frisse factcheck van feminisme toen en nu'. Voor het studentenblad Folia, van de Universiteit en Hogeschool van Amsterdam schreef ze jarenlang een column over seksualiteit. Die zijn nu gebundeld in het boek 'Seks op zijn Duits'. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Linda Duits vragen over werk en leven.

NMS Live Sessies: LAKSHMI

vanaf 01:34:54

Om de week nodigt NMS binnen- of buitenlandse muzikanten uit om in platenzaak Velvet Music in Amsterdam een paar nummers te komen spelen, waaronder een cover van een bewonderde collega-muzikant. Vandaag zenden we de sessie uit van de singer-songwriter LAKSHMI. In maart 2016 verscheen haar debuut-EP 'Come Sin with Me'. Nu is haar dark electronic popmuziek te horen in theaters door heel Nederland.Zelf een muzieksessie bijwonen? Dat kan! De ‘NMS Live Sessies’ worden eens in de twee weken op vrijdagmiddag opgenomen in platenzaak Velvet Music, op de Rozengracht in Amsterdam, en zijn open voor publiek. Wees welkom! Kijk op onze Facebook pagina voor namen en tijden.

advertentie