Nooit Meer Slapen

met o.a. metal gitarist Florian Magnus Maier en ontwerper Jeroen van Erp

Nooit Meer Slapen

met o.a. metal gitarist Florian Magnus Maier en ontwerper Jeroen van Erp

Florian Magnus Maier is een Duitse componist en metalgitarist die in Nederland woont en werkt. Hij is frontman van de metalbands Noneuclid, Alkaloid en Dark Fortress, in Rotterdam opgeleid als flamencogitarist en werkt regelmatig samen met muzikanten en orkesten uit de wereld-, pop- en klassieke muziek. Zo schreef hij eerder dit jaar een stuk voor het Rotterdams Philharmonisch Orkest, waarin hij onder meer voetballiederen en gabber verwerkte. En hij schreef onlangs mee een stuk dat gebaseerd is op drie schilderijen van de Spaanse schilder Miró. Pieter van der Wielen spreekt met Florian Magnus Maier. In het tweede uur komt schrijver Jeroen van Erp langs om te praten over zijn boek 'Think Like a Designer, Don't Act Like One.' Daarna behandelen we de nieuwste film van Wes Anderson, 'Isle of Dogs', in de rubriek Oordeel Zelf.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De veelzijdigheid van componist en metal gitarist Florian Magnus Maier

vanaf 00:00:00

Florian Magnus Maier is een Duitse componist en metalgitarist die in Nederland woont en werkt. Hij is frontman van de metalbands Noneuclid, Alkaloid en Dark Fortress, in Rotterdam opgeleid als flamencogitarist en werkt regelmatig samen met muzikanten en orkesten uit de wereld-, pop- en klassieke muziek. Zo schreef hij eerder dit jaar een stuk voor het Rotterdams Philharmonisch Orkest, waarin hij onder meer voetballiederen en gabber verwerkte. En hij schreef onlangs mee aan een stuk dat gebaseerd is op drie schilderijen van de Spaanse schilder Miró. Pieter van der Wielen spreekt met Florian Magnus Maier.

Robert van Eijden over de maandag die was.

vanaf 01:00:31

Schrijver Robert van Eijden schrijft een verhaal bij de dag.

Open Kaart: Jeroen van Erp

vanaf 01:07:53

Ontwerper Jeroen van Erp is afgestudeerd op Industrieel Ontwerp aan de TU Delft waar hij nu werkzaam is als professor Concept Design. Hij is één van de oprichters van Fabrique, een multidisciplinair designbureau waar hij momenteel partner en innovatiestrateeg is. Nu schreef hij het boek 'Think like a designer, don't act like one' waarin hij inzicht probeert te geven in de kennis en methodes van ontwerpers om tot mooie en spraakmakende oplossingen te komen. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Jeroen van Erp vragen over leven en werk.

Oordeel Zelf: Isle of Dogs

vanaf 01:37:19

De nieuwe stop-motion film van Amerikaanse regisseur Wes Anderson 'Isle of Dogs' is een publieksfavoriet. Het Britse filmtijdschrift Little White Lies gaf vijf sterren en het NRC deelde er vier uit, net als ons eigen VPRO Cinema. Met zijn strakke visuele stijl en fluffige hondjes in de hoofdrol lijkt het alsof Wes Anderson weinig fout kan doen. Maar wat vinden jullie er eigenlijk van?