Nooit Meer Slapen

Met o.a. journalist Sarah Sluimer en vormgever Richard van der Laken

Nooit Meer Slapen

Met o.a. journalist Sarah Sluimer en vormgever Richard van der Laken

Sarah Sluimer is programmamaker, journalist en opiniemaker. De afgelopen jaren maakte ze programma's voor De Balie en Paradiso, in Amsterdam, en publiceerde ze onder meer voor de Volkskrant, Opzij en De Correspondent - met feminisme als specialisme. In haar debuutroman ‘Keizer’ voert ze een zeer beroemde regisseur op die zowel voor als ìn zijn kunst leeft. Pieter van der Wielen spreekt met Sarah Sluimer. In het tweede uur hebben een openhartig gesprek met de oprichter van What Design Can Do Richard van der Laken.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Sarah Sluimer is naast programmamaker en journalist nu ook schrijver met debuutroman 'Keizer'

vanaf 00:00:11

Sarah Sluimer is programmamaker, journalist en opiniemaker. De afgelopen jaren maakte ze programma's voor De Balie en Paradiso, in Amsterdam, en publiceerde ze onder meer voor de Volkskrant, Opzij en De Correspondent - met feminisme als specialisme. In haar debuutroman ‘Keizer’ voert ze een zeer beroemde regisseur op die zowel voor als ìn zijn kunst leeft. Zo ver mogelijk van het dagelijkse gewoel, het verderf. Maar als hij van een New Yorkse schilder een voorstel aanneemt, tekent hij voor zijn ondergang. Pieter van der Wielen spreekt met Sarah Sluimer.

Robert van Eijden over de dinsdag die was

vanaf 01:00:09

Schrijver Robert van Eijden schrijft een verhaal bij de dag.

Open kaart: vormgever Richard van der Laken

vanaf 01:08:00

Richard van der Laken is een van de oprichters van creatief bureau de ‘Design Politie’ en initiator van ‘What design can do’. Een platform dat creativiteit gebruikt om maatschappelijke problemen op lossen. Op donderdag begint de achtste conferentie in Amsterdam. Door middel van een ontwerpwedstrijd wordt geprobeerd oplossingen te bedenken voor seksuele uitbuiting van minderjarigen. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Richard van der Laken vragen over werk en leven.

De favoriete Scène van Nouchka van Brakel

vanaf 01:42:20

In De favoriete scène van vertellen regisseurs over de scène waar ze als kind van wakker lagen of als volwassene alleen maar van konden dromen. Vandaag is de beurt aan Nouchka van Brakel. Nouchka is geboren op 18 april 1940 en studeerde van 1962 tot 1964 aan de filmacademie. Ze is vooral bekend van de film ‘Van de koele meren des doods’ en ‘Een vrouw als Eva’, de eerste Nederlandse film met lesbische thematiek. Vanavond onthult Nouchka van Brakel haar favoriete scène uit andermans werk.​