Nooit Meer Slapen

Met o.a. soulzangeres Berget Lewis en schrijver Maan Leo

Nooit Meer Slapen

Met o.a. soulzangeres Berget Lewis en schrijver Maan Leo

Berget Lewis is soul- en gospelzangeres. Ze begon haar zangcarrière als achtergrondzangeres, onder meer bij Total Touch en Candy Dulfers Funky Stuff. In 2007 verscheen haar eerste solo-album met de toepasselijke titel ‘Finally’. Sindsdien gaat het Lewis voor de wind. Ze was onder meer als ‘Maria’ te zien in ‘The Passion’ en maakt deel uit van het succesvolle vrouwencollectief Ladies of Soul. Binnenkort verschijnt haar nieuwe album 'Love Nation', waarmee ze teruggaat naar de essentie van soul, R&B, jazz, gospel en funk. Pieter van der Wielen spreekt met Berget Lewis. In het tweede uur komt schrijver Maan Leo praten over haar nieuwe boek 'De tussenpersoon' en hoor je de NMS Live Sessie van Faces On TV.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Berget Lewis gaat terug naar haar roots met het nieuwe album 'Love Nation'

vanaf 00:00:00

Berget Lewis is soul- en gospelzangeres. Ze begon haar zangcarrière als achtergrondzangeres, onder meer bij Total Touch en Candy Dulfers Funky Stuff. In 2007 verscheen haar eerste solo-album met de toepasselijke titel ‘Finally’. Sindsdien gaat het Lewis voor de wind. Ze was onder meer als ‘Maria’ te zien in ‘The Passion’ en maakt deel uit van het succesvolle vrouwencollectief Ladies of Soul. Binnenkort verschijnt haar nieuwe album 'Love Nation', waarmee ze teruggaat naar de essentie van soul, R&B, jazz, gospel en funk. Pieter van der Wielen spreekt met Berget Lewis.

In memoriam: Philip Roth (1933-2018)

vanaf 01:00:22

De Amerikaanse schrijver Philip Roth is op 85-jarige leeftijd overleden. Roth was een van de grootste Amerikaanse schrijvers van de tweede helft van de vorige eeuw. Hij schreef vooral over de Joodse identiteit en de Amerikaanse politieke cultuur. Hij won veel prijzen, waaronder de Pulitzer voor American Pastoral. Roth-kenner en schrijver Peter Buwalda reageert op het overlijden.

Open Kaart: Schrijver en columnist Maan Leo

vanaf 01:11:53

Schrijver en columnist Maan Leo (1986) debuteerde in 2012 met Ik ben Maan, waarmee ze de Zeeuwse Boekenprijs won. Haar tweede boek ‘Huwelijkse voorwaarden’ verscheen bij Lebowski in 2014. Wekelijks schrijft ze een column voor de Provinciale Zeeuwse Courant. Naast schrijver en columnist is Maan ook hoofd communicatie bij de University College Roosevelt en is ze te bewonderen als een Burlesque performance artiest onder de naam Zizi Zinonna. Nu verschijnt haar derde boek ‘De tussenpersoon’. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Maan Leo vragen over werk en leven.

Robert van Eijden over de woensdag die was

vanaf 01:34:22

Schrijver Robert van Eijden schrijft een verhaal bij de dag.

NMS Live Sessies: Faces on TV

vanaf 01:39:12

Om de week nodigt NMS binnen- of buitenlandse muzikanten uit om in platenzaak Velvet Music in Amsterdam een paar nummers te komen spelen,waaronder een cover van een bewonderde collega-muzikant. Vandaag zenden we de sessie uit van one-man band Faces on TV. Begin 2015 kwam de eerste single 'Run Against The Stream' uit, die meteen werd opgepikt door Studio Brussel en Radio1. Vorige maand kwam zijn eerste album 'Night Funeral' uit. Zelf een muzieksessie bijwonen? Dat kan! De ‘NMS Live Sessies’ worden eens inde twee weken op vrijdagmiddag opgenomen in platenzaak Velvet Music, op deRozengracht in Amsterdam, en zijn open voor publiek. Wees welkom! Kijk op onzeFacebook pagina voor namen en tijden.