Nooit Meer Slapen

Met o.a. violist Simone Lamsma en rijksbouwmeester Floris Alkemade

Nooit Meer Slapen

Met o.a. violist Simone Lamsma en rijksbouwmeester Floris Alkemade

Simone Lamsma is violiste. Op 14-jarige leeftijd maakte ze haar professionele solodebuut bij het Noord Nederlands Orkest met het 1e vioolconcert van Paganini. Sindsdien speelt ze als soliste bij orkesten over de hele wereld en werkte ze samen met dirigenten als Andrew Davis, Neville Marriner en Jaap van Zweden. In 2006 verscheen haar eerste album, die zij samen met de Japanse pianiste Yurie Miura maakte, met muziek van Elgar. Vorig jaar verscheen een album met het eerste vioolconcert van Dmitri Sjostakovitsj en het vioolconcert ‘In tempus praesens’ van Sofia Goebaidoelina. Pieter van der Wielen spreekt met Simone Lamsma. In het tweede uur is de Nederlandse Rijksbouwmeester Floris van Alkemade onze Open Kaart gast en hoor je deel 2 van de podcast Alex van Warmerdam, de man, het werk, de podcast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Violiste Simone Lamsma speelt als soliste bij orkesten over de hele wereld

vanaf 00:02:16

Simone Lamsma is violiste. Op 14-jarige leeftijd maakte ze haar professionele solodebuut bij het Noord Nederlands Orkest met het 1e vioolconcert van Paganini. Sindsdien speelt ze als soliste bij orkesten over de hele wereld en werkte ze samen met dirigenten als Andrew Davis, Neville Marriner en Jaap van Zweden. In 2006 verscheen haar eerste album, die zij samen met de Japanse pianiste Yurie Miura maakte, met muziek van Elgar. Vorig jaar verscheen een album met het eerste vioolconcert van Dmitri Sjostakovitsj en het vioolconcert ‘In tempus praesens’ van Sofia Goebaidoelina. Pieter van der Wielen spreekt met Simone Lamsma.

Alex van Warmerdam, de man, het werk, de podcast.

vanaf 01:10:41

De argeloze voorbijganger komt het universum van filmmaker en kunstenaar Alex van Warmerdam meestal binnen via een valluik. Je klopt het stof van je kleren en vraagt je af waar je terecht bent gekomen. En wie trekt hier eigenlijk aan de touwtjes?In de podcast serie 'Alex van Warmerdam, de man, het werk, de podcast' proberen negen sprekers een beeld te schetsen van deze eigenzinnige maker, waaronder: Annet Malherbe, Marc van Warmerdam, Ariane Schluter, Dirk van Weelden en Maartje Wortel.Vannacht kun je luisteren naar aflevering 2: 'Ik wil daar een boom.'Liever luisteren wanneer jij dat wilt? Abonneer je hier op de podcast. De podcast is gemaakt ter gelegenheid van de tentoonstelling Alex van Warmerdam - L' histoire kaputt. Van 10 juni tot en met 2 september 2018 in Eye Filmmuseum.

Open Kaart: Rijksbouwmeester Floris Alkemade

vanaf 01:28:49

Floris Alkemade is architect en stedenbouwkundig ontwerper. Na zijn afstuderen aan de TU Delft werkte hij achttien jaar lang bij het Office for Metropolitan Architectue (OMA) van architect Rem Koolhaas. Sinds september 2015 is Alkemade Rijksbouwmeester. Als ‘Architect des Konings’ adviseert hij gevraagd en ongevraagd de regering op het gebied van stedenbouw, monumenten, architectuur, infrastructuur, architectuurbeleid en beeldende kunst. Alkemade combineert zijn rijksbouwmeesterschap met zijn eigen architectenbureau FAA, zijn lectoraat aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam en is één van de curatoren van de komende twee edities van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam, in 2018 en2020. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Floris Alkemade vragen over werk e nleven.

advertentie