Nooit Meer Slapen

met o.a. chefkok Joris Bijdendijk en rapper Pepijn Lanen

Nooit Meer Slapen

met o.a. chefkok Joris Bijdendijk en rapper Pepijn Lanen

Joris Bijdendijk is een van de meest bejubelde chefkoks van Nederland. Voor het tweede jaar op rij won hij een Michelinster, voor Rijks, het restaurant in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum in Amsterdam, waar hij sinds 2014 de leiding heeft. Met zijn kookboek Een Keuken voor de Lage Landen (2017) wilde hij het rijke aanbod van Nederland en België onder de aandacht brengen. In het najaar zal Bijdendijk de tiende editie van het culinaire theaterspektakel Palazzo verzorgen. Pieter van der Wielen spreekt met Joris Bijdendijk. In het tweede uur komt Pepijn Lanen vertellen over zijn nieuwe graphic novel Hotel Dorado en hoor de de favoriete scène van Karim Traidia.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Chefkok Joris Bijdendijk en zijn passie voor de keuken van de Lage Landen

vanaf 00:00:17

Joris Bijdendijk is een van de meest bejubelde chefkoks van Nederland. Voor het tweede jaar op rij won hij een Michelinster, voor Rijks, het restaurant in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum in Amsterdam, waar hij sinds 2014 de leiding heeft. Met zijn kookboek Een Keuken voor de Lage Landen (2017) wilde hij het rijke aanbod van Nederland en België onder de aandacht brengen. In het najaar zal Bijdendijk de tiende editie van het culinaire theaterspektakel Palazzo verzorgen. Pieter van der Wielen spreekt met Joris Bijdendijk.

Jasper van Kuijk over de dinsdag die was

vanaf 01:00:40

Jasper van Kuijk over de dinsdag die was

Open Kaart: rapper en schrijver Pepijn Lanen

vanaf 01:08:22

Pepijn Lanen, beter bekend als Faberyayo, is rapper, podcastmaker en schrijver. Hij is deel van het rap trio ‘De Jeugd van Tegenwoordig’, maakt podcasts onder de naam Yay en schreef de verhalenbundel ‘Sjeumig’ ,en de roman ‘Naamloos’. Nu is er ‘Hotel Dorado’, een graphic novel die hij maakte met illustrator Floor van Nederend, over een personage dat via zijn badkamerspiegel in een andere dimensie raakt. In de rubriek Open Kaart Beantwoordt Pepijn Lanen vragen over werk en leven.

De favoriete scène van Karim Traïdia

vanaf 01:41:46

In De favoriete scène van vertellen regisseurs over de scène waar ze als kind van wakker lagen of als volwassene alleen maar van konden dromen. Karim Traïdia werd geboren in Algerije, maar verliet dat land eind jaren '70 vanwege de liefde. Na de filmacademie in Amsterdam te hebben voltooid heeft hij een tiental korte fictiefilms en documentaires gemaakt. In 1998 gooide hij hoge ogen met zijn eerste lange speelfilm De Poolse Bruid. Hij won er een Gouden Kalf mee en sleepte een Golden Globe nominatie in de wacht. Veel van zijn films gaan over buitenlanders die in een andere omgeving komen te wonen. Vanavond onthult Karim Traïdia zijn favoriete scène uit andermans werk.​

advertentie