Nooit Meer Slapen

Met o.a. beeldhouwer Johan Creten en danser Mischa van Leeuwen

Nooit Meer Slapen

Met o.a. beeldhouwer Johan Creten en danser Mischa van Leeuwen

Johan Creten is een Vlaamse beeldhouwer. Sinds de jaren tachtig gebruikt hij keramiek op een eigenzinnige manier. Niets is wat het lijkt. Zijn gekleurde sculpturen zitten vol met (dubbelzinnige) verwijzingen. Zijn werk wordt beïnvloed door mens en natuur, maar ook maatschappelijke onderwerpen boetseert Creten tot fantasiedieren, bloemen en mensfiguren. In het museum Beelden aan Zee in Den Haag is nu de eerste Nederlandse overzichtstentoonstelling te zien; Naked Roots / Naakte Wortels, met circa vijftig sculpturen in klei en brons. Pieter van der Wielen spreekt met Johan Creten. In het tweede uur kun je luisteren naar danser Mischa van Leeuwen en de NMS Live Sessies met Michelle David.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De Vlaamse beeldhouwer Johan Creten heeft zijn eerste Nederlandse overzichtstentoonstelling

vanaf 00:00:00

Johan Creten is een Vlaamse beeldhouwer. Sinds de jaren tachtig gebruikt hij keramiek op een eigenzinnige manier. Niets is wat het lijkt. Zijn gekleurde sculpturen zitten vol met (dubbelzinnige) verwijzingen. Zijn werk wordt beïnvloed door mens en natuur, maar ook maatschappelijke onderwerpen boetseert Creten tot fantasiedieren, bloemen en mensfiguren. In het museum Beelden aan Zee in Den Haag is nu de eerste Nederlandse overzichtstentoonstelling te zien; Naked Roots / Naakte Wortels, met circa vijftig sculpturen in klei en brons. Pieter van der Wielen spreekt met Johan Creten.

Schrijver Gustaaf Peek over de woensdag die was

vanaf 01:00:26

Open Kaart: Mischa van Leeuwen

vanaf 01:09:00

Danser Mischa van Leeuwen danst al twintig jaar bij het Scapino ballet. In 2011 won hij de Prijs van Verdienste van Stichting Dansers fonds '79. Mischa groeide op in een tijd waarin het alles behalve voor de hand lag om je met de kunsten bezig te houden, laat staan met dans. Die tijdsgeest hield Mischa allesbehalve tegen: hij wist zijn plek in de nationale top te veroveren en hoopt nu anderen te stimuleren hetzelfde te doen. Samen met mede scapino-danser Maya Roest organiseert hij de Rotterdam International Duet Choreography Competition: een internationale wedstrijd met inzendingen van over de hele wereld. De winnaar krijgt zijn voorstelling gerealiseerd. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Mischa van Leeuwen vragen over leven en werk.

Live NMS sessie: Michelle David

vanaf 01:40:01

Om de week nodigt NMS twee binnen- of buitenlandse popmuzikanten uit om in platenzaak Velvet Music in Amsterdam een paar nummers te komen spelen, waaronder een cover van een bewonderde collega-muzikant. Deze week is dat de Amerikaanse zangeres Michelle David. Zeis bekend van verschillende grote gospel en musicalproducties, werkte met grote namen zoals Diana Ross en is lid van de gospelformatie Salt. Zelf een muzieksessie bijwonen? Dat kan! De ‘NMS Live Sessies’ worden eens in de twee weken op vrijdagmiddag opgenomen in platenzaak Velvet Music, op de Rozengracht in Amsterdam, en zijn open voor publiek. Wees welkom! Kijk op onze Facebook pagina voor namen en tijden.

advertentie