Nooit Meer Slapen

Met o.a. dichter en vertaler Erik Bindervoet en acteur Martijn Lakemeier

Nooit Meer Slapen

Met o.a. dichter en vertaler Erik Bindervoet en acteur Martijn Lakemeier

Erik Bindervoet is dichter en vertaler. Als dichter debuteerde hij in 1995 met de bundel ‘Tijdelijk zelfportret met hoofd en plaatsbepaling, oranje’. Daarna volgden nog zeven bundels, waarvan ‘De olifant van Oostzaan’ (2018) de meest recente is. Samen met zijn kompaan Robbert-Jan Henkes vertaalde hij o.a. alle liedjes van The Beatles en Bob Dylan, aria’s van Wagner, veel poëzie, verhalen van Woody Allen, toneel van Shakespeare en Karl Kraus en het complete oeuvre van James Joyce. Want met de bundel ‘Varia’ complementeren zij hun vertaling van Joyce’ werk in het Nederlands. Pieter van der Wielen spreekt met Erik Bindervoet. In het tweede uur komt Martijn Lakemeier vertellen over zijn theaterdebuut op 'De Parade' en hoor je de favoriete scène van Reber Dosky.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Dichter en vertaler Erik Bindervoet vertaalt kleiner werk van James Joyce

vanaf 00:00:00

Erik Bindervoet is dichter en vertaler. Als dichter debuteerde hij in 1995 met de bundel ‘Tijdelijk zelfportret met hoofd en plaatsbepaling, oranje’. Daarna volgden nog zeven bundels, waarvan ‘De olifant van Oostzaan’ (2018) de meest recente is. Samen met zijn kompaan Robbert-Jan Henkes vertaalde hij o.a. alle liedjes van The Beatles en Bob Dylan, aria’s van Wagner, veel poëzie, verhalen van Woody Allen, toneel van Shakespeare en Karl Kraus en het complete oeuvre van James Joyce. Want met de bundel ‘Varia’ complementeren zij hun vertaling van Joyce’ werk in het Nederlands. Pieter van der Wielen spreekt met Erik Bindervoet.

Schrijver Thomas Verbogt over de dinsdag die was

vanaf 01:00:22

Schrijver Thomas Verbogt over de dinsdag die was

Open Kaart: acteur Martijn Lakemeier

vanaf 01:09:30

Martijn Lakemeier is acteur. Op zijn vijftiende maakte hij zijn filmdebuut in de speelfilm Oorlogswinter, naar het gelijknamige boek van Jan Terlouw. Voor zijn rol hierin kreeg van Beusekom als jongste ooit het Gouden Kalf voor beste acteur. Daarna maakte hij een gestaagde film- en tv carrière en was hij te zien in ‘Lover of Loser’, ‘Sonny Boy’, ‘Ja, Ik Wil!’ en ‘Feuten’. Nu maakt hij zijn theaterdebuut op theaterfestival De Parade met de voorstelling ‘Allemaal Mensen #5 en #6’, een theaterproject van regisseur Marcus Azzini. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Martijn Lakemeier vragen over leven en werk.

De favoriete scène van: Reber Dosky

vanaf 01:40:28

Reber Dosky is een documentairemaker. Eind jaren negentig kwam hij vanuit Koerdistan naar Nederland, waar hij eerst maatschappelijk werker werd, maar daarna de filmacademie deed, en sindsdien films maakt die vaak gaan over het gebied waar hij vandaan komt. Zijn documentaires zijn veelvuldig in de prijzen gevallen, zoals Sniper of Kobani uit 2015, Yezidi Girls uit 2016 en uit hetzelfde jaar Radio Kobani, over een Koerdische die in de Syrische stad Kobani, als IS daar is verdreven, een radiostation begint. Vanavond onthult Reber Dosky zijn favoriete scène uit andermans werk.​

advertentie