Nooit Meer Slapen

Met o.a. hoogleraar Remco Breuker en acteur Soufiane Moussouli

Nooit Meer Slapen

Met o.a. hoogleraar Remco Breuker en acteur Soufiane Moussouli

Remco Breuker is hoogleraar Koreastudies aan de Universiteit Leiden. Hij doet onderzoek naar de geschiedenis van Korea en naar hedendaags Noord-Korea, waarbij hij de nadruk legt op mensenrechten. Ook vertaalt hij Koreaanse romans naar het Nederlands. In zijn boek ‘De B.V. Noord-Korea’ beschrijft hij hoe het land in elkaar zit, waarom mensenrechtenschendingen en kernwapens er nauw met elkaar verweven zijn, waar het naartoe op weg is, en wat dat voor de rest van de wereld betekent. Pieter van der Wielen spreekt met Remco Breuker. In het tweede uur is acteur Soufiane Moussouli te gas. Hij komt naar aanleiding van de voorstelling 'Gelukszoeker' op theaterfestival De Parade. Verder kun je luisteren naar de NMS Live Sessie met Janne Schra.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Hoogleraar Koreastudies Remco Breuker komt met het boek 'De B.V. Noord-Korea'

vanaf 00:00:11

Remco Breuker is hoogleraar Koreastudies aan de Universiteit Leiden. Hij doet onderzoek naar de geschiedenis van Korea en naar hedendaags Noord-Korea, waarbij hij de nadruk legt op mensenrechten. Ook vertaalt hij Koreaanse romans naar het Nederlands. In zijn boek ‘De B.V. Noord-Korea’ beschrijft hij hoe het land in elkaar zit, waarom mensenrechtenschendingen en kernwapens er nauw met elkaar verweven zijn, waar het naartoe op weg is, en wat dat voor de rest van de wereld betekent.

Schrijver Thomas Verbogt over de woensdag die was

vanaf 01:00:27

Schrijver Thomas Verbogt over de woensdag die was

Open Kaart: acteur Soufiane Mousoulli

vanaf 01:09:34

Soufiane Mousoulli, geboren in Lelystad, is een acteur met een geëngageerde manier van theatermaken. Nadat Soufiane Moussouli in Marok(k)anen huilen niet op zoek ging naar zichzelf en zijn verhouding met Marokko, richt hij zich in zijn nieuwe voorstelling Gelukszoeker op het verhaal van zijn neef, een gelukszoeker die illegaal in Molenbeek verbleef om zijn Europese droom te verwezenlijken. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Soufiane Mousoulli vragen over leven en werk.

NMS Live Sessie: Janne Schra

vanaf 01:38:25

Om de week nodigt NMS binnen- of buitenlandse muzikanten uit om in platenzaak Velvet Music in Amsterdam een paar nummers te komen spelen, waaronder een cover van een bewonderde collega-muzikant. Deze week is dat Janne Schra. Ooit brak ze door met de jazzy popmuziek van Room Eleven, maar ze staat inmiddels al lange tijd op eigen benen. Haar nieuwste soloplaat 'OK' is deze maand verschenen.Zelf een muzieksessie bijwonen? Dat kan! De ‘NMS Live Sessies’ worden eens in de twee weken op vrijdagmiddag opgenomen in platenzaak Velvet Music, op de Rozengracht in Amsterdam, en zijn open voor publiek. Wees welkom! Kijk op onze Facebook & instagram voor namen en tijden.