Nooit Meer Slapen

Met o.a. animator en regisseur Hisko Hulsing en schrijver Linda Roodenburg

Nooit Meer Slapen

Met o.a. animator en regisseur Hisko Hulsing en schrijver Linda Roodenburg

Hisko Hulsing is animator, regisseur en schilder. Daarnaast maakt hij illustraties en componeert en arrangeert hij zelf de orkestmuziek voor zijn films. Zijn animatiefilms ‘Seventeen’ (2003) en ‘Junkyard’ (2012) werden bekroond met internationale filmprijzen en waren de Nederlandse inzendingen voor de Oscars. Alleen al voor ‘Junkyard’ werden 20.000 tekeningen en 120 olieverfschilderijen gemaakt. In 2015 maakte hij een film over Nirvana-zanger Kurt Cobain: ‘Montage of Heck’. Momenteel regisseert hij de Amerikaanse animatie-serie ‘Undone’. Pieter van der Wielen spreekt met Hisko Hulsing. In het tweede uur komt Linda Roodenburg praten over haar nieuwe boek 'Food is fictie' en hoor je de favoriete scène van Meral Uslu.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Hisko Hulsing in de rol van animator, regisseur, schilder en componist

vanaf 00:00:18

Hisko Hulsing is animator, regisseur en schilder. Daarnaast maakt hij illustraties en componeert en arrangeert hij zelf de orkestmuziek voor zijn films. Zijn animatiefilms ‘Seventeen’ (2003) en ‘Junkyard’ (2012) werden bekroond met internationale filmprijzen en waren de Nederlandse inzendingen voor de Oscars. Alleen al voor ‘Junkyard’ werden 20.000 tekeningen en 120 olieverfschilderijen gemaakt. In 2015 maakte hij een film over Nirvana-zanger Kurt Cobain: ‘Montage of Heck’. Momenteel is hij regisseur en production designer van de Amerikaanse animatie-serie ‘Undone’. Pieter van der Wielen spreekt met Hisko Hulsing.

Schrijver Alfred Schaffer over de dinsdag die was

vanaf 00:59:36

Schrijver Alfred Schaffer over de dinsdag die was

Open Kaart: schrijver Linda Roodenburg

vanaf 01:08:24

Linda Roodenburg is schrijver en fotograaf. Ook maakt ze tentoonstellingen voor musea, is ze gastcurator voor onder andere het Nederlands Fotomuseum en directeur van Stichting Madame Jeanet. Nu komt Linda met het nieuwe boek ‘Food is Fictie’, waarin ze onderzoekt hoe de vormgeving van voedsel door de jaren heen is veranderd. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Linda Roodenburg vragen over werk en leven.

De favoriete scène van: Meral Uslu

vanaf 01:42:22

In 'De favoriete scène van' vertellen regisseurs over de scène waar ze als kind van wakker lagen of als volwassene alleen maar van konden dromen. Meral Uslu werd geboren in Turkije. In 1988 studeerde ze af aan de Nederlandse Filmacademie, waarna ze tientallen documentaires maakte, veelal samen met Maria Mok. Films over onderwerpen die variëren van prostitutie tot Turkse jongeren tot haar eigen borstkanker. Haar film 'De kinderen van mijn vader', het verhaal van haar vader en zijn buitenechtelijke kinderen, werd bekroond met een Gouden Kalf. De laatste jaren is de rechtstaat een terugkerend thema, zo maakte ze een film over het proces tegen Robert M. en 'Anker en Anker' over de advocatenbroers Anker. Vanavond onthult Meral Uslu haar favoriete scène uit andermans werk.​