Nooit Meer Slapen

Met o.a. Thomas Azier, De Kasteelmoord en Podkas: Pawel, de Poolse plukker

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Thomas Azier, De Kasteelmoord en Podkas: Pawel, de Poolse plukker

Thomas Azier is muzikant. Hij groeide op in het Friese dorp Nijeberkoop. Na zijn opleiding aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden verhuisde Azier op zijn negentiende naar Berlijn. Daar werkte hij aan zijn eerste album Hylas (2014). Voor zijn tweede album Rouge (2017) vestigde Azier zich in Parijs. Waar hij de elektronische, donkere en experimentele kant achter zich liet en zich duidelijk liet inspireren door de Franse chansons. Pieter van der Wielen spreekt met Thomas Azier. In het tweede uur kun je luisteren naar deel twee van Podkas: Pawel, de Poolse plukker en Podcast: De Kasteelmoord.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De Europees georiënteerde Friese elektronische popmuzikant Thomas Azier

vanaf 00:00:11

Thomas Azier is muzikant. Hij groeide op in het Friese dorp Nijeberkoop. Na zijn opleiding aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden verhuisde Azier op zijn negentiende naar Berlijn. Daar werkte hij aan zijn eerste album Hylas (2014). Het album werd Album van de Week bij 3VOOR12 en de single Red Eyes werd Single van de Week bij iTunes. Het jaar daarvoor werkte Azier mee aan het hitalbum Racine carrée van de Belgische zanger Stromae. Voor zijn tweede album Rouge (2017) vestigde Azier zich in Parijs. Waar hij de elektronische, donkere en experimentele kant achter zich liet en zich duidelijk liet inspireren door de Franse chansons. Pieter van der Wielen spreekt met Thomas Azier.

Schrijver Roos van Rijswijk over de dinsdag die was

vanaf 01:01:13

Schrijver Roos van Rijswijk over de dinsdag die was

Podkas: Pawel, de Poolse plukker (2/4)

vanaf 01:07:53

Een komkommerkas in Friesland. Een jongen uit Oost-Polen. Wat doet hij hier, zo ver van huis, tussen de metershoge planten? Maartje Duin trok een half jaar lang op met Pawel, een arbeidsmigrant die leeft bij de dag, van het ene tijdelijke contract naar het andere. In aflevering twee serveert Pawel Poolse worst met grote witte vetogen in het huis dat hij met zeven collega-plukkers deelt in Wijnaldum. Hij heeft nauwelijks contact met zijn buren. In de kroeg verderop denken de Friezen er het hunne van.

Serie: De Kasteelmoord (2/4)

vanaf 01:28:00

In 2012 wordt Stijn Saelens dood aangetroffen vlakbij zijn kasteel. Zijn schoonvader, dorpsdokter André Gyselbrecht, is direct de hoofdverdachte. ‘De Kasteelmoord’ is een van de meest gemediatiseerde zaken in België van de afgelopen jaren. In deze vierdelige podcast over de Kasteelmoord onderzoekt maker Gabriella Adèr hoe de moord in het ogenschijnlijk rustige West-Vlaanderen zo groot kon worden. In aflevering twee: een incestklacht tegen Stijn Saelens ingediend door Stijns vrouw en zijn schoonvader, dokter Gyselbrecht. De verontwaardiging in zowel de media als het dorp Ruiselede is groot, wanneer blijkt dat er door justitie te weinig gedaan is met de klacht. Spelen de contacten van de rijke zakenfamilie Saelens hierin een rol?

advertentie