Nooit Meer Slapen

Met o.a. Bart Schneemann, Podkas: Pawel, de Poolse plukker en Podcast: De Kasteelmoord

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Bart Schneemann, Podkas: Pawel, de Poolse plukker en Podcast: De Kasteelmoord

De uit Melbourne afkomstige hoboïst Bart Schneemann woont al sinds zijn studentenjaren in Nederland, waar hij onder meer speelde in het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble. Van dit laatste ensemble werd hij tevens artistiek leider, een functie die hij momenteel combineert met een solocarrière, als hoboïst en dirigent.Volgende week treedt het Nederlands Blazers Ensemble op tijdens Wonderfeel. Pieter van der Wielen spreekt met Bart Schneemann. In het tweede uur kun je luisteren naar deel drie van Podkas: Pawel, de Poolse plukker en Podcast: De Kasteelmoord.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Het Nederlands Blazers Ensemble onder leiding van hoboïst Bart Scheemann

vanaf 00:00:03

De uit Melbourne afkomstige hoboïst Bart Schneemann woont al sinds zijn studentenjaren in Nederland, waar hij onder meer speelde in het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble. Van dit laatste ensemble werd hij tevens artistiek leider, een functie die hij momenteel combineert met een solocarrière, als hoboïst en dirigent. Schneemann speelt in diverse formaties een breed repertoire, variërend van oude muziek tot hedendaagse muziek. Volgende week treedt het Nederlands Blazers Ensemble op tijdens Wonderfeel, een festival voor klassieke muziek in ’s-Graveland. Pieter van der Wielen spreekt met Bart Schneemann.

Schrijver Roos van Rijswijk over de woensdag die was

vanaf 01:00:16

Schrijver Roos van Rijswijk over de woensdag die was

Podkas: Pawel, de Poolse Plukker (3/4)

vanaf 01:07:49

Een komkommerkas in Friesland. Een jongen uit Oost-Polen. Wat doet hij hier, zo ver van huis, tussen de metershoge planten? Maartje Duin trok een half jaar lang op met Pawel, een arbeidsmigrant die leeft bij de dag, van het ene tijdelijke contract naar het andere. In aflevering drie is het Kerstmis, en dan zijn er in Friesland weinig groenten te plukken. Pawel is terug naar Polen in Radzyn Podlaski, vlakbij de Witrussische grens. In het katholieke land viert iedereen kerst met familie en vrienden. Veel van zijn leeftijdsgenoten in Radzyn Podlaski zijn gemigreerd.

Serie: De Kasteelmoord (3/4)

vanaf 01:27:35

In 2012 wordt Stijn Saelens dood aangetroffen vlakbij zijn kasteel. Zijn schoonvader, dorpsdokter André Gyselbrecht, is direct de hoofdverdachte. ‘De Kasteelmoord’ is een van de meest gemediatiseerde zaken in België van de afgelopen jaren. In deze vierdelige podcast over de Kasteelmoord onderzoekt maker Gabriella Adèr hoe de moord in het ogenschijnlijk rustige West-Vlaanderen zo groot kon worden. In aflevering drie: de uitvoerders van de moord op Stijn blijken Nederlanders te zijn en bekend in het criminele milieu. Maar hoe raken zij verzeild in een moordzaak in West-Vlaanderen? Hoe komt een keurige dorpsdokter aan een stel huurmoordenaars?

advertentie