Nooit Meer Slapen

Met o.a. Bart de Koning, Podkas: Pawel, de Poolse plukker en serie: De Kasteelmoord

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Bart de Koning, Podkas: Pawel, de Poolse plukker en serie: De Kasteelmoord

Bart de Koning is onderzoeksjournalist en schrijver. Hij schreef voor o.a. Algemeen Dagblad, Quote en HP/De Tijd. Nu volgt ‘Vriendjespolitiek’, een boek over hoe fraude en corruptie onze rechtsstaat en het vertrouwen van de burger aantasten. Pieter van der Wielen spreekt met Bart de Koning. In het tweede uur kun je luisteren naar deel drie van Podkas: Pawel, de Poolse plukker en Podcast: De Kasteelmoord.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Onderzoeksjournalist Bart de Koning komt met zijn nieuwe boek 'Vriendjespolitiek'

vanaf 00:00:13

Bart de Koning is onderzoeksjournalist en schrijver. Hij schreef voor o.a. Algemeen Dagblad, Quote en HP/De Tijd. Tegenwoordig is hij zelfstandig publicist en veelgevraagd spreker over privacy en veiligheid. Eerder publiceerde hij de boeken ‘Alles onder controle: de overheid houdt u in de gaten’, ‘Operatie Blauw: weg met de bureaucratie bij de Nederlandse politie’ en ‘De veiligheidsmythe: over politie, justitie en misdaad in Nederland’. Nu volgt ‘Vriendjespolitiek’, een boek over hoe fraude en corruptie onze rechtsstaat en het vertrouwen van de burger aantasten. Pieter van der Wielen spreekt met Bart de Koning.

Schrijver Roos van Rijswijk over de donderdag die was

vanaf 01:00:40

Schrijver Roos van Rijswijk over de donderdag die was

Podkas: Pawel, de Poolse Plukker (4/4)

vanaf 01:09:12

Een komkommerkas in Friesland. Een jongen uit Oost-Polen. Wat doet hij hier, zo ver van huis, tussen de metershoge planten? Maartje Duin trok een half jaar lang op met Pawel, een arbeidsmigrant die leeft bij de dag, van het ene tijdelijke contract naar het andere. In aflevering vier is de kerstvakantie voorbij en Pawel is weer terug in Nederland. Het begin van een nieuw plukseizoen in Friesland. Pawel is opgeklommen van de komkommers naar de cherrytomaatjes. Er moet hem iets van het hart.

Serie: De Kasteelmoord (4/4)

vanaf 01:27:44

In 2012 wordt Stijn Saelens dood aangetroffen vlakbij zijn kasteel. Zijn schoonvader, dorpsdokter André Gyselbrecht, is direct de hoofdverdachte. ‘De Kasteelmoord’ is een van de meest gemediatiseerde zaken in België van de afgelopen jaren. In deze vierdelige podcast over de Kasteelmoord onderzoekt maker Gabriella Adèr hoe de moord in het ogenschijnlijk rustige West-Vlaanderen zo groot kon worden. In aflevering vier: het proces tegen dokter Gyselbrecht en drie andere verdachten gaat na vijf jaar eindelijk van start. De dokter neemt plotseling het woord op de eerste zittingsdag. En enkele maanden later barst er in de media nog een ander bommetje. Hoeveel invloed hebben de media gehad tijdens het proces en de aanloop daarnaartoe?

advertentie