Nooit Meer Slapen

Met o.a. Imme Dros, Lotte Kok en Moon Moon Moon

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Imme Dros, Lotte Kok en Moon Moon Moon

Imme Dros (1936) is kinderboekenschrijfster. Ze debuteerde in 1971 met 'Het paard Rudolf'. Daarna schreef ze ruim vijftig boeken: dierenverhalen, prentenboeken, puberteitsromans en bewerkingen van klassieke verhalen, waaronder ‘Odysseus’ van Homeros. Dros' boeken worden veelal geïllustreerd door haar echtgenoot Harrie Geelen. Zo ook het nieuwe boek ‘Van twee ridders’, waarin een tweeling graag ridderverhalen naspeelt. Tot een van de broers na een auto-ongeluk ernstig gewond in het ziekenhuis belandt. Wat zou een ridder in zo’n situatie doen? Pieter van der Wielen spreekt met Imme Dros. Verder schrijver Lotte Kok en Moon Moon Moon.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De ridders van kinderboekenschrijfster Imme Dros

vanaf 00:00:47

Imme Dros (1936) is kinderboekenschrijfster. Ze debuteerde in 1971 met 'Het paard Rudolf'. Daarna schreef ze ruim vijftig boeken: dierenverhalen, prentenboeken, puberteitsromans en bewerkingen van klassieke verhalen, waaronder ‘Odysseus’ van Homeros. Dros' boeken worden veelal geïllustreerd door haar echtgenoot Harrie Geelen. Zo ook het nieuwe boek ‘Van twee ridders’, waarin een tweeling graag ridderverhalen naspeelt. Tot een van de broers na een auto-ongeluk ernstig gewond in het ziekenhuis belandt. Wat zou een ridder in zo’n situatie doen? Pieter van der Wielen spreekt met Imme Dros.

Column van de dag: Ivo Victoria

vanaf 01:03:01

Ivo Victoria over de woensdag die was.

Open Kaart: Lotte Kok

vanaf 01:10:58

Lotte Kok is schrijver. Ze begon haar literaire carrière op het podium; als spoken-wordartiest won ze in 2014 de Kunstbende Taal. Daarna verschenen haar verhalen in verschilende tijdschriften, waaronder Das Magazin. Nu verschijnt haar eerste roman 'Skydancer', het vervreemdende verhaal van Oscar, dat zich ontvouwt in het stille dorpje Dingle, Idaho. Op een dag verschijnt daar het bleke, mooie meisje Agnes. Oscar, die zijn hele leven niet buiten Dingle is geweest, vertrouwt het niet. Hoe weet ze iedere inwoner om haar vinger te winden? En waarom kan hij haar toch niet uit zijn gedachten bannen? In de rubriek Open Kaart beantwoordt Lotte Kok vragen over werk en leven.

NMS Live Sessies: Moon Moon Moon

vanaf 01:35:33

Om de week nodigt NMS binnen- of buitenlandse muzikanten uit om in platenzaak Velvet Music in Amsterdam een paar nummers te komen spelen, waaronder een cover van een bewonderde collega-muzikant. Vandaag zenden we de sessie uit van Moon Moon Moon. Gesticht door zanger en gistarist Mark Lohmann is deze groep mensen niet alleen band maar ook kunstproject en game-studio. Ze maken natuurlijk ook muziek, en bovendien erg eigenzinnige.Zelf een muzieksessie bijwonen? Dat kan! De ‘NMS Live Sessies’ worden eens in de twee weken op vrijdagmiddag opgenomen in platenzaak Velvet Music, op de Rozengracht in Amsterdam, en zijn open voor publiek. Wees welkom! Kijk op onze Facebook pagina voor namen en tijden.