Nooit Meer Slapen

Met o.a. schrijver Marente de Moor, 'Kleine brandjes overal' en pianist Annelie

Nooit Meer Slapen

Met o.a. schrijver Marente de Moor, 'Kleine brandjes overal' en pianist Annelie

Marente de Moor woonde vlak na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie acht jaar in Rusland. Inmiddels voelt ze zich thuis in Zuid-Limburg. In 2007 debuteerde ze met de roman ‘De overtreder’, drie jaar later volgde de met de AKO Literatuurprijs bekroonde roman ‘De Nederlandse maagd’. Daarna verschenen de roman ‘Roundhay, tuinscène’ en de verhalenbundel ‘Gezellige verhalen’. Haar nieuwe roman ‘Foon’ gaat over een biologenechtpaar dat in de Russische bossen op elkaar aangewezen is. Pieter van der Wielen spreekt met Marente de Moor. Verder pianist Annelie en Oordeel Zelf waarin het boek 'Kleine brandjes overal' wordt besproken.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Marente de Moor over haar nieuwe roman 'Foon'

vanaf 00:00:32

Marente de Moor woonde vlak na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie acht jaar in Rusland. Inmiddels voelt ze zich thuis in Zuid-Limburg. In 2007 debuteerde ze met de roman ‘De overtreder’, drie jaar later volgde de met de AKO Literatuurprijs bekroonde roman ‘De Nederlandse maagd’. Daarna verschenen de roman ‘Roundhay, tuinscène’ en de verhalenbundel ‘Gezellige verhalen’. Haar nieuwe roman ‘Foon’ gaat over een biologenechtpaar dat in de Russische bossen op elkaar aangewezen is. Pieter van der Wielen spreekt met Marente de Moor.

De Weekschrijver: Maartje Wortel

vanaf 01:00:55

Maartje Wortel over de maandag die was

Open Kaart: pianist Annelie

vanaf 01:05:12

Annelie is pianist. Aanvankelijk speelde ze vooral als toetsenist voor verschillende pop-acts. Nu debuteert ze als neo-klassiek componist en uitvoerder. Deze stijl benadrukt eenvoud en kalmte, meestal gebruikmakend van toetsinstrumenten. Haar debuutalbum ‘After Midnight’ zoekt naar een melodischere invulling van deze stijl. Ze presenteert het album op 13 september in Carré in Amsterdam. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Annelie vragen over werk en leven.

Oordeel Zelf: Kleine brandjes overal

vanaf 01:41:22

Beschaving alom in het progressieve Shaker Heights, Cleveland. Tot kunstenaar Mia en haar puberdochter Pearl een huis huren van de rijke Elena. Waar zij het toonbeeld van fatsoen is, zijn de nieuwe bewoners onaangepast. Als de moeders geforceerd worden met elkaar om te gaan omdat hun kinderen bevriend raken, staan de verhoudingen op scherp. NRC gaf deze roman vijf sterren. Karen Al las het boek en doet verslag.