Nooit Meer Slapen

Met o.a. tentoonstellingsmaker Ine Gevers, Broeder Dieleman en Johan

Nooit Meer Slapen

Met o.a. tentoonstellingsmaker Ine Gevers, Broeder Dieleman en Johan

Ine Gevers is tentoonstellingsmaker, schrijver en activist. Ze organiseert manifestaties en tentoonstellingen op het snijvlak van kunst, technologie en maatschappij. In 2007 richtte zij de stichting Niet Normaal op, waarvan zij thans artistiek directeur is. ‘Robot Love’ is de vierde grootschalige manifestatie, na o.a. ‘Hacking Habitat’ - in een voormalige gevangenis in Utrecht, en vindt vanaf zaterdag plaats op verschillende locaties in Eindhoven. ‘Robot Love’ onderzoekt de band tussen mens en robot. Pieter van der Wielen spreekt met Ine Gevers. Verder Broeder Tieleman over zijn nieuwe album 'Komma' en De Favoriete Scène van regisseur Joost van Ginkel.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Ine Gevers speelt in haar nieuwe expositie 'ROBOT LOVE' met de vraag: zijn we meester of worden we s

vanaf 00:00:32

Ine Gevers is tentoonstellingsmaker, schrijver en activist. Ze organiseert manifestaties en tentoonstellingen op het snijvlak van kunst, technologie en maatschappij. In 2007 richtte zij de stichting Niet Normaal op, waarvan zij thans artistiek directeur is. ‘Robot Love’ is de vierde grootschalige manifestatie, na o.a. ‘Hacking Habitat’ - in een voormalige gevangenis in Utrecht, en vindt vanaf zaterdag plaats op verschillende locaties in Eindhoven. ‘Robot Love’ onderzoekt de band tussen mens en robot. Pieter van der Wielen spreekt met Ine Gevers.

De Weekschrijver: Maartje Wortel

vanaf 01:01:13

Weekschrijver Maartje Wortel over de dinsdag die was.

Open Kaart: Broeder Dieleman

vanaf 01:07:06

Broeder Dieleman is een singer-songwriter die liedjes maakt in het Zeeuws Vlaams dialect. In 2012 debuteerde Dieleman met het album ‘Alles Is IJdelheid’, waarmee hij ook buiten Zeeland naam maakte. Dezeweek verschijnt zijn vierde album getiteld ‘Komma’, wat Zeeuws-Vlaams is voor ‘kom maar’. Het is een dubbelalbum en fotoboek in één, waarmee hij -in muziek en beeld- een eerbetoon brengt aan de kreken van Zeeuws-Vlaanderen, een land van waterkanten. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Broeder Dieleman vragen over werk en leven.

De Favoriete Scène: Joost van Ginkel

vanaf 01:40:45

Elke week vragen we een regisseur naar zijn of haar favoriete scene, uit andermans werk. Deze keer is het Joost van Ginkel, regisseur en scenarist die in 2008 debuteerde met de korte film 'Zand', die meteen geselecteerd werd als de Nederlandse inzending voor de Oscars. Inmiddels heeft Van Ginkel ook twee goed ontvangen speelfilms op zijn naam staan, '170 Hz' en 'The Paradise Suite', die ook al mee mocht doen voor een Oscar. Momenteel werkt hij mee aan de film 'Rotterdam I Love You', die in 2019 zal verschijnen. Luister naar de favoriete scene van regisseur Joost van Ginkel.

advertentie