Nooit Meer Slapen

Met o.a. Aldo Bakker, Nick Klaessens en JOHAN

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Aldo Bakker, Nick Klaessens en JOHAN

Aldo Bakker is autodidact ontwerper. Drieëntwintig was hij toen hij in 1999 voor zichzelf begon. Inmiddels is hij een prijswinnende ontwerper van meubels en tafelgerei. Volgende week opent hij zijn expositie 'Aldo Bakker Solo'. Pieter van der Wielen spreekt met Aldo Bakker. Verder is journalist Nick Klaessens onze Open Kaart-gast en horen we de band JOHAN op het muziekfestival Into The Great Wide Open.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Aldo Bakker exposeert met meubels en tafelgerei

vanaf 00:00:41

Aldo Bakker is ontwerper. Hij werkte vijftien jaar als edelsmid en sieradenontwerper bij het Utrechtse Atelier Willem Noyons. Op ontwerpgebied is hij autodidact. Drieëntwintig was hij toen hij in 1999 voor zichzelf begon. Inmiddels is hij een prijswinnende ontwerper van meubels en tafelgerei. Volgende week opent bij galerie WOW Serieuze Zaken, in Amsterdam, de expositie ‘Aldo Bakker Solo’. Van schenkkannen die voor 12.000 euro per stuk worden verkocht tot een massieve tinnen drinkbeker die voor 70 euro verkregen kan worden. Pieter van der Wielen spreekt met Aldo Bakker.

De Weekschrijver: Maartje Wortel

vanaf 01:01:05

Maartje Wortel over de woensdag die was

Open Kaart: Nick Klaessens

vanaf 01:08:42

Lange tijd voelde journalist en Limburger Nick Klaessens zich niet thuis in de volkswijk Amsterdam-Noord, totdat hij zich aansloot bij de lokale voetbalvereniging. Als enige ‘Hollander’ in een team van Marokkanen, Turken en Antillianen werd hij geaccepteerd en opgenomen, waardoor hij niet alleen zijn teamgenoten en Amsterdam-Noord beter leerde kennen, maar vooral zichzelf. Deze levensloop legde hij vast in zijn onlangs verschenen debuutroman ‘Alles Rustig. Een voetbalroman’. Nick Klaessens is onze Open Kaart gast.

ITGWO-Sessies: JOHAN

vanaf 01:32:12

De hele maand september zenden we opnames uit van muzieksessies die we opnamen op het festival Into The Great White Open op Vlieland. Vandaag de sessie met de rockband JOHAN. Na jarenlange radiostilte bracht de band dit jaar hun nieuwste album ‘About Time’ uit. Het album is een frisse start voor de band, die in 2009 hun laatste album uitbracht: ‘4’.Vanaf oktober zenden we hier weer onze ‘NMS Live Sessies’ uit. Zelf een muzieksessie bijwonen? Dat kan! De sessies worden eens in de twee weken op vrijdagmiddag opgenomen in platenzaak Velvet Music, op de Rozengracht in Amsterdam, en zijn open voor publiek. Wees welkom! Kijk op onze Facebook pagina voor namen en tijden.

advertentie