Nooit Meer Slapen

Met o.a. Dana Lixenberg, Fay Claassen en Jos Stelling

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Dana Lixenberg, Fay Claassen en Jos Stelling

Dana Lixenberg is fotograaf. Ze woont en werkt in New York en Amsterdam. In 1993 brak ze door met foto’s die ze maakte in Imperial Courts, in Los Angeles, over de nasleep van de rassenrellen een jaar eerder. Het was een begin van een internationale carrière waarin ze onder meer voor New York Times Magazine en Newsweek fotografeert. Ook wordt haar werk geëxposeerd in galeries en musea. In de Amsterdamse Grimm Gallery is nu 'American Images' te zien; portretten van Amerikaanse iconen die hebben bijgedragen aan het vormgeven van de hedendaagse populaire cultuur. Pieter van der Wielen spreekt met Dana Lixenberg. Verder Open Kaart met jazzzangeres Fay Claassen en De Favoriete Scène van regisseur Jos Stelling.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Dana Lixenberg portretteerde hedendaagse Amerikaanse iconen

vanaf 00:00:43

Dana Lixenberg is fotograaf. Ze woont en werkt in New York en Amsterdam. In 1993 brak ze door met foto’s die ze maakte in Imperial Courts, in Los Angeles, over de nasleep van de rassenrellen een jaar eerder. Het was een begin van een internationale carrière waarin ze onder meer voor 'New York Times Magazine' en 'Newsweek' fotografeert. Ook wordt haar werk geëxposeerd in galeries en musea. In de Amsterdamse Grimm Gallery is nu 'American Images' te zien; portretten van Amerikaanse iconen die hebben bijgedragen aan het vormgeven van de hedendaagse populaire cultuur. Pieter van der Wielen spreekt met Dana Lixenberg.

Weekschrijver: Don Duyns

vanaf 01:01:01

Don Duyns over de dinsdag die was

Open Kaart: Fay Claassen

vanaf 01:11:38

Al tijdens haar opleiding in de eerste helft van de jaren ‘90 aan het Koninklijk Conservatorium werd het zangtalent van Fay Claassen geprezen met onderscheidingen. Sindsdien won de jazzzangeres voor haar lyrische improvisaties en ontroerende interpretaties nog veel meer grote, internationale, prijzen waaronder een Edison. Vanaf komend weekend is Claassen te zien met een nieuw muzikaal programma ‘Dutch Songbook’. Het is een ode aan het Nederlandse lied, waarin de zangeres wordt begeleid door het Jazz Orchestra van het Concertgebouw. In de rubriek ‘Open Kaart’ beantwoordt Fay Claassen vragen over leven en werk.

De Favoriete Scène van Jos Stelling

vanaf 01:43:52

Elke week vragen we een filmmaker naar zijn of haar favoriete scène uit andermans werk. Deze week horen we de favoriete scene van regisseur, scenarioschrijver en producent Jos Stelling, nestor van de Nederlandse filmwereld. Hij is de grondlegger van het Nederlands Film Festival en eigenaar van twee bioscopen in Utrecht. Zijn eerste film 'Mariken van Nieumeghen' werd in mei 1975 geselecteerd voor het competitieprogramma van het Filmfestival van Cannes. Inmiddels staan er dertien films op zijn naam. Luister naar De Favoriete Scène van Jos Stelling.