Nooit Meer Slapen

Met o.a. Halina Reijn, Jeroen Toirkens en William Fitzsimmons

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Halina Reijn, Jeroen Toirkens en William Fitzsimmons

Halina Reijn is actrice. Ze speelt in theaters in binnen- en buitenland en is ook in veel films te zien, onder andere in 'Zwartboek'. Sinds 2003 is ze verbonden aan Toneelgroep Amsterdam, dat nu Internationaal Theater Amsterdam heet, en speelde ze grote rollen in o.a. 'Het Temmen van de Feeks', 'Hedda Gabler', 'Rouw siert Elektra' en 'Nora'. Nu gaat ze de theaters langs met de reprise van de solovoorstelling 'La Voix Humaine', naar tekst van Jean Cocteau en geregisseerd door Ivo van Hove. Reijn is de enige op het podium, bellend met haar geliefde. Gedurende de voorstelling ontwikkelt zich een beeld van het einde van hun relatie. Pieter van der Wielen spreekt met Halina Reijn. In ons tweede uur is fotograaf Jeroen Toirkens te gast en horen we de ITGWO-Sessie met singer-songwriter William Fitzsimmons.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De vrouwelijke stem van Halina Reijn

vanaf 00:00:20

Halina Reijn is actrice. Ze speelt in theaters in binnen- en buitenland en is ook in veel films te zien, onder andere in 'Zwartboek'. Sinds 2003 is ze verbonden aan Toneelgroep Amsterdam, dat nu Internationaal Theater Amsterdam heet, en speelde ze grote rollen in o.a. 'Het Temmen van de Feeks', 'Hedda Gabler', 'Rouw siert Elektra' en 'Nora'. Nu gaat ze de theaters langs met de reprise van de solovoorstelling 'La Voix Humaine', naar tekst van Jean Cocteau en geregisseerd door Ivo van Hove. Reijn is de enige op het podium, bellend met haar geliefde. Gedurende de voorstelling ontwikkelt zich een beeld van het einde van hun relatie. Pieter van der Wielen spreekt met Halina Reijn.

Weekschrijver: Don Duyns

vanaf 01:01:25

Don Duyns over de woensdag die was

Open Kaart: Jeroen Toirkens

vanaf 01:10:20

Jeroen Toirkens is fotograaf. Deze week opent in Amsterdam de zevende editie van ‘Unseen’, het internationale evenement voor nieuwe fotografie. ‘Borealis’ is een langlopend project van Toirkens samen met journalist Jelle Brandt Corstius over de boreale zone, de noordelijkste bossen van de wereld. Dit woud beslaat zo'n 29 procent van het totale bosgebied. Toirkens is op zoek gegaan naar de mensen en verhalen in de bossen. Met ‘Halfway Borealis’ laat hij zien hoe het project er nu voorstaat. In de rubriek ‘Open Kaart’ beantwoordt Jeroen Toirkens vragen over werk en leven.

ITGWO sessie: William Fitzsimmons

vanaf 01:35:59

De hele maand september zenden we opnames uit van muzieksessies die we opnamen op het festival Into The Great White Open op Vlieland. Vandaag de sessie met de Amerikaanse singer-songwriter William Fitzsimmons. Hij is het meest bekend van zijn liedjes ‘Passion Play’ en ‘Please Don’t Go’, die werden uitgezonden in de Amerikaanse dramaserie ‘Grey’s Anatomy’. Zijn nieuwste single ‘Angela’ kwam uit in augustus 2018. Vanaf oktober zenden we hier weer onze ‘NMS Live Sessies’ uit. Zelf een muzieksessie bijwonen? Dat kan! De sessies worden eens in de twee weken op vrijdagmiddag opgenomen in platenzaak Velvet Music, op de Rozengracht in Amsterdam, en zijn open voor publiek. Wees welkom! Kijk op onze Facebook pagina voor namen en tijden.