Nooit Meer Slapen

Met o.a. Rob Wijnberg, Riza Tisserand en het boek 'My Year of Rest and Relaxation'

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Rob Wijnberg, Riza Tisserand en het boek 'My Year of Rest and Relaxation'

Rob Wijnberg is filosoof en oprichter van het journalistieke online platform De Correspondent. Ruim vijftien jaar geleden begon zijn carrière in de journalistiek en werd hij in 2010 bij nrc.next de jongste hoofdredacteur van een landelijk dagblad. Ook schreef hij zes boeken, zoals ‘De Nieuwsfabriek’, waarin hij zijn ideeën over de toekomst van de journalistiek uiteen heeft gezet. Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van De Correspondent verschijnt nu het boek ‘Dit was het nieuws niet’, met verhalen over de grote ontwikkelingen van deze tijd. Pieter van der Wielen spreekt met Rob Wijnberg. In het tweede uur is cabaretier Riza Tisserand onze Open Kaart gast en wordt het boek 'My Year of Rest and Relaxation' beoordeeld in Oordeel Zelf.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Rob Wijnberg schrijft 'Dit was het nieuws niet'

vanaf 00:00:37

Rob Wijnberg is filosoof en oprichter van het journalistieke online platform De Correspondent. Ruim vijftien jaar geleden begon zijn carrière in de journalistiek en werd hij in 2010 bij nrc.next de jongste hoofdredacteur van een landelijk dagblad. Ook schreef hij zes boeken, zoals ‘De Nieuwsfabriek’, waarin hij zijn ideeën over de toekomst van de journalistiek uiteen heeft gezet. Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van De Correspondent verschijnt nu het boek ‘Dit was het nieuws niet’, met verhalen over de grote ontwikkelingen van deze tijd. Pieter van der Wielen spreekt met Rob Wijnberg.

Weekschrijver: Justine le Clercq

vanaf 01:01:34

Justine le Clercq over de maandag die was

Open Kaart: Riza Tisserand

vanaf 01:09:25

Riza Tisserand is rapper, cabaretier en radiomaker. In 2003 maakte hij naam als rapper met het nummer 'In de ban van dat ding'. In 2015 won hij de eerste aflevering van het televisieprogramma 'Padoem Patss', een one-linershow. Als radio-dj werkte hij bij FunX en sinds vorig jaar presenteert hij 'Riza' op NPO Radio 1. Nu gaat Tisserand de theaters in met zijn eerste solovoorstelling ‘Bekeerling’, waarin hij openhartig vertelt over zijn bekering tot de islam (2001) en de zoektocht naar de vrijheid om zichzelf te zijn, tussen werelden die hun eigen visie proberen op te leggen aan hem als moslim. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Riza Tisserand vragen over werk en leven.

Oordeel Zelf: My Year of Rest and Relaxation

vanaf 01:42:16

Ze is het leven dat ze leidt helemaal zat. Daarom besluit de hoofdpersoon in ‘Mijn jaar van rust en kalmte’ een jaar lang een winterslaap te houden, met behulp van de nodige medicatie, om daarna als herboren weer verder te leven. De nieuwe roman van Ottessa Moshfegh werd door de recensenten al jubelend ontvangen. Nooit Meer Slapen vroeg om jouw mening. Inge ter Schure doet verslag.

advertentie