Nooit Meer Slapen

Met o.a. Rem Koolhaas, Eva van Manen en Erik de Bruyn

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Rem Koolhaas, Eva van Manen en Erik de Bruyn

Rem Koolhaas is Nederlands bekendste architect. Afgelopen week verscheen het boek 'Elements of Architecture', een ruim 2500 pagina’s tellend boekwerk over de evolutie die de architectuur wereldwijd en door de eeuwen heen heeft doorgemaakt. Pieter van der Wielen spreekt met Rem Koolhaas. In het tweede uur is zangeres Eva van Manen onze Open Kaart gast en hoor je De Favoriete Scène van regisseur Erik de Bruyn.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Rem Koolhaas brengt 2500 pagina’s aan architectuur uit

vanaf 00:00:28

Rem Koolhaas is Nederlands bekendste architect. Hij is wereldwijd bekend en heeft al jarenlang een belangrijke stem in internationale discussies over architectuur. Eén van de eerste gebouwen die hij ontwierp was De Kunsthal in Rotterdam. Inmiddels werkt hij bijna alleen nog maar buiten onze landgrenzen. Alleen al dit jaar openden de Qatar National Library, Prada Torre in Milaan en Galeris Lafayette in Parijs, allemaal het werk van zijn kantoor OMA. Afgelopen week verscheen het boek 'Elements of Architecture', een ruim 2500 pagina’s tellend boekwerk over de evolutie die de architectuur wereldwijd en door de eeuwen heen heeft doorgemaakt. Pieter van der Wielen spreekt met Rem Koolhaas.

Open Kaart: zangeres Eva van Manen

vanaf 01:09:47

Eva van Manen is singer-songwriter en ge-engageerd theatermaker.Na haar studie aan de Amsterdamse Theaterschool was ze onder meer verbonden aan het theatercollectief 'De Hollanders' en de Toneelgroep 'Oostpool'. Ze schrijft, produceert en speelt haar muziek vanuit haar eigen studio in Amsterdam. In 2014 bracht van Manen een EP uit met liedjes gecomponeerd in samenwerking met eenmansband 'Spinvis' voor het theaterstuk 'De Laatsten'. Nu komt ze met haar eigen debuutalbum: 'Politiek en liefde', waarin ze zingt over waar politiek en liefde elkaar raken. Een mix van hiphop, pop en elektronica. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Eva van Manen vragen over werk en leven.

De Favoriete Scène van filmmaker Erik de Bruyn

vanaf 01:32:00

Elke week vragen we een filmmaker naar zijn of haar favoriete scène uit andermans werk. Deze week horen we de favoriete scène van filmmaker, scenarist en acteur Erik de Bruyn. Hij regisseerde speelfilms als 'Wilde Mossels', 'Nadine' en 'J.Kessels' en maakte enkele documentaires. Daarnaast speelde hij een hoofdrol in de speelfilm 'How to Survive a Broken Heart' van Paul Ruven. Luister naar De Favoriete Scène van Erik de Bruyn.

Yelena Schmitz: 'Bodem'

vanaf 01:47:46

Het Rijksmuseum in Amsterdam toont voorwerpen uit de 80-jarige oorlog: de opstand van de Nederlandse tegen de Spaanse overheersers. Omdat de voorwerpen zelf niets anders kunnen dan zwijgen, vroeg Vlaams-Nederlands cultuurhuis 'deBuren' achttien jonge schrijvers om deze voorwerpen een stem te geven.