Nooit Meer Slapen

Met o.a. Sander de Kramer, Megan de Klerk en de documentaire 'McQueen'

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Sander de Kramer, Megan de Klerk en de documentaire 'McQueen'

Sander de Kramer is schrijver en programmamaker. Hij richtte de stichting Sunday Foundation op, die zich inzet voor kansarme kinderen in Sierra Leone. Zijn reizen naar het Afrikaanse land zijn nu opgetekend in het boek 'Chief Ouwe Dibbes'. Pieter van der Wielen spreekt met Sander de Kramer. In het tweede uur is singer-songwriter Megan de Klerk onze Open Kaart gast en wordt de documentaire 'McQueen' besproken in Oordeel Zelf.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Sander de Kramers reizen opgetekend

vanaf 00:00:29

Sander de Kramer is schrijver, columnist en programmamaker. Als hoofdredacteur van de Rotterdamse daklozenkracht werd hij het gezicht van dak- en thuislozen. Daarna vroeg De Telegraaf hem columns en reportages te schrijven. Ook schrijft hij boeken, zoals het in 2018 verschenen 'Van miljonair tot krantenjongen', en presenteert hij tv-programma’s als 'De Wandeling'. Met Hugo Borst richtte hij de stichting Sunday Foundation op, die zich inzet voor kansarme kinderen in Sierra Leone. Zijn reizen naar het Afrikaanse land zijn nu opgetekend in het boek 'Chief Ouwe Dibbes'. Pieter van der Wielen spreekt met Sander de Kramer.

Open Kaart: singer-songwriter Megan de Klerk

vanaf 01:10:46

Megan de Klerk is een Amsterdamse singer-songwriter en docent aan de Goudse Popschool. Na haar opleiding aan de Herman Brood Academie te hebben afgerond, begon ze aan een studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze studeerde af met haar eigen project 'EUT', wat nu een succesvolle post-popband is geworden. Na twee jaar heeft de band al veel shows achter de rug, werd benoemd tot '3FM Talent' en kreeg de titel 'nummer 1 act' op Noorderslag (2018). Het debuutalbum 'Fool For The Vibes' is onlangs uitgebracht. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Megan de Klerk vragen over werk en leven.

Oordeel Zelf: documentaire McQueen

vanaf 01:28:58

Eind september ging de documentaire 'McQueen' in première. De film geeft een kijk op het privé- en professionele leven van één van 's werelds meest beroemde ontwerpers. Een intiem portret van het buitengewone leven, werk en talent van modeontwerper Alexander McQueen. Nooit Meer Slapen vroeg om jouw mening. Redacteur Karen Al doet verslag.

Benno Barnard - 'De cassiere'

vanaf 01:44:20

Tijdens de 36e Nacht van de Poëzie in Utrecht lazen meer dan twintig dichters poëzie voor ons voor. De komende tijd zenden we elke nacht een gedicht uit. Deze keer is het de beurt aan Anneke Claus, die 'Wie is er bang' voorleest.

Joost Oomen: 'Het gat in de hoed'

vanaf 01:48:57

Het Rijksmuseum in Amsterdam toont voorwerpen uit de 80-jarige oorlog: de opstand van de Nederlandse tegen de Spaanse overheersers. Omdat de voorwerpen zelf niets anders kunnen dan zwijgen, vroeg Vlaams-Nederlands cultuurhuis 'deBuren' achttien jonge schrijvers om deze voorwerpen een stem te geven.