Nooit Meer Slapen

Met o.a. toneelspeler Aus Greidanus jr. en modeontwerper Lisa Konno

Nooit Meer Slapen

Met o.a. toneelspeler Aus Greidanus jr. en modeontwerper Lisa Konno

Aus Greidanus jr. is acteur en regisseur. Hij speelt de hoofdrol in de nieuwe theatervoorstelling 'Het hout', naar de gelijknamige roman van Jeroen Brouwers. Een stuk over misstanden en misbruik in een klooster in de jaren vijftig. Pieter van der Wielen spreekt met Aus Greidanus jr. In het tweede uur is modeontwerper Lisa Konno onze 'Open Kaart' gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Aus Greidanus jr. speelt de hoofdrol in 'Het hout'

vanaf 00:00:35

Acteur en regisseur Aus Greidanus jr. is afkomstig uit een familie van acteurs, regisseurs en schrijvers. Na zijn studie aan de Toneelacademie van Maastricht speelde hij bij het Nationale Toneel, Zuidelijk Toneel Hollandia en NTGent. Vanaf 2010 maakte hij deel uit van Toneelgroep de Appel waar hij acteerde en regisseerde. Sinds 2014 is Greidanus verbonden aan Internationaal Theater Amsterdam, waar hij nu de hoofdrol speelt in de voorstelling 'Het hout', naar de gelijknamige roman van Jeroen Brouwers. 'Het hout' gaat over misstanden en misbruik in een klooster in de jaren vijftig. Pieter van der Wielen spreekt met Aus Greidanus jr.

Open Kaart: modeontwerper Lisa Konno

vanaf 01:08:32

In 2014 studeerde modeontwerper Lisa Konno met haar collectie 'For the Workers' af aan de opleiding Fashion Design aan Artez. De collectie was een statement tegen de fabrieken waar nagenoeg al onze kleding, onder moeilijke omstandigheden, gemaakt worden. Activistische concepten, waarbij gebruikt wordt gemaakt van duurzame materialen en productiemethoden, vormen de kern van haar werk. Eerder dit jaar won ze met haar nieuwste collectie 'Nobu' de Young Designer Award. In de rubriek 'Open Kaart' beantwoordt Lisa Konno vragen over leven en werk.

Thomas Möhlmann - 'Je gaat nergens heen'

vanaf 01:29:08

Tijdens de 36e Nacht van de Poëzie in Utrecht lazen meer dan twintig dichters poëzie voor ons voor. De komende tijd zenden we elke nacht een gedicht uit. Deze keer is het de beurt aan Thomas Möhlmann, die 'Je gaat nergens heen' voorleest.

Selma Franssen: 'Verdreven hoop'

vanaf 01:46:08

Het Rijksmuseum in Amsterdam toont voorwerpen uit de 80-jarige oorlog: de opstand van de Nederlandse tegen de Spaanse overheersers. Omdat de voorwerpen zelf niets anders kunnen dan zwijgen, vroeg Vlaams-Nederlands cultuurhuis 'deBuren' achttien jonge schrijvers om deze voorwerpen een stem te geven.