Nooit Meer Slapen

Met o.a. fotograaf Frans Lanting, rapper Akwasi en kunstenaar Lily van der Stokker

Nooit Meer Slapen

Met o.a. fotograaf Frans Lanting, rapper Akwasi en kunstenaar Lily van der Stokker

Frans Lanting is fotograaf. Zijn eerste fotoreportage, over Terschelling, werd gepubliceerd in het tijdschrift Grasduinen. Inmiddels fotografeert hij o.a. voor National Geographic. Onlangs won hij de Lifetime Achievement Award in Londen. Hanneke Groenteman spreekt met Frans Lanting. In het tweede uur is rapper Akwasi onze Open Kaart gast en nemen we een kijk achter de schermen van de nieuwe tentoonstelling van Lily van der Stokker in het Stedelijk Museum.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Frans Lanting wint Lifetime Achievement Award

vanaf 00:00:19

Frans Lanting is (natuur)fotograaf. Na zijn studie economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam ging Lanting naar Amerika. Hij was zeer geïnteresseerd in natuur en ging steeds meer fotograferen. Zijn eerste fotoreportage, over Terschelling, werd gepubliceerd in het natuurtijdschrift 'Grasduinen'. Inmiddels fotografeert hij voor verschillende (natuur)bladen zoals, 'National Geographic', 'Outdoor Photographer' en 'Life'. Hij woont in de Amerikaanse stad Santa Cruz (Californië) en heeft een eigen bedrijf dat cursussen en workshops in fotografie verzorgt. Deze maand won hij de Lifetime Achievement Award in Londen. Hanneke Groenteman spreekt met Frans Lanting.

Open Kaart: rapper en schrijver Akwasi

vanaf 01:14:33

Akwasi Owusu Ansah (1988) studeerde aan de Toneelschool in Maastricht nadat hij zijn jeugd in de Amsterdamse Bijlmer spendeerde. In deze zelfde periode richtte hij samen met producer Hayzee en rapper Leeroy de succesvolle rapformatie Zwart Licht op. Zijn eerste soloalbum 'Daar Ergens' kwam in 2014 uit. Nu er is een boek uit de handen van Akwasi. 'Laten we het er maar niet over hebben' is een bundel verhalen over identiteit, afkomst en racisme. In de rubriek 'Open Kaart' beantwoordt Akwasi vragen over leven en werk.

Walter van den Berg over de donderdag die was

vanaf 01:33:25

Walter van den Berg over de donderdag die was

Achter de Schermen: kunsttentoonstelling 'Friendly Good'

vanaf 01:41:38

In de rubriek 'Achter de Schermen' nemen we elke week een kijkje achter de schermen bij een nieuwe voorstelling of film. Deze keer is dat bij de tentoonstelling 'Friendly Good' van Lily van der Stokker in het Stedelijk Museum. Haar kunstwerken bestaan uit muurschilderingen met teksten. Doordat ze kleurrijk zijn, vol met bloemetjes en krullen, lijken ze zo uit de agenda van een pubermeisje te komen. Je kunt er kritisch naar kijken, maar waarom zouden thema's als vriendelijkheid en zachtheid geen plaats kunnen nemen in een museum? Verslaggever Elianne Meijer sprak met Lily van der Stokker bij haar thuis, waar ze ook haar atelier heeft.

Delphine Lecompte - 'Schuttersbijeenkomst'

vanaf 01:53:06

Tijdens de 36e Nacht van de Poëzie in Utrecht lazen meer dan twintig dichters poëzie voor ons voor. De komende tijd zenden we elke nacht een gedicht uit. Deze keer is het de beurt aan Delphine Lecompte, die 'Schuttersbijeenkomst' voorleest.

advertentie