Nooit Meer Slapen

Met o.a. journalist Roos Schlikker, econometrist Sanne Blauw en podcast: Ongesigneerd, afl. 3

Nooit Meer Slapen

Met o.a. journalist Roos Schlikker, econometrist Sanne Blauw en podcast: Ongesigneerd, afl. 3

Roos Schlikker is journalist. Met ‘Moeder van glas’ schreef ze een boek over haar moeder, die het grootste deel van haar leven achter een masker moest verschuilen. Pieter van der Wielen spreekt met Roos Schlikker. In het tweede uur is econometrist Sanne Blauw te gast en hoor je aflevering 3 van de podcast Ongesigneerd.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Roos Schlikkers moeder verschuilde zich achter een masker

vanaf 00:00:41

Roos Schlikker publiceerde jarenlang reportages en interviews in o.a. Vrij Nederland, HP/De Tijd en Volkskrant Magazine. Voor Het Parool schrijft ze elke week een column. Ook schrijft ze scenario's voor theater en televisie. Haar columns over het moederschap werden gebundeld in het boek ‘We rommelen maar wat aan’ (2016). Een jaar later verscheen haar debuutroman ‘Huisje, boompje, beest’, met een VINEX-wijk als decor. Met ‘Moeder van glas’ schreef ze een boek over haar moeder, die het grootste deel van haar leven achter een masker moest verschuilen. Pieter van der Wielen spreekt met Roos Schlikker.

Weekschrijver: Dean Bowen

vanaf 01:00:15

Dean Bowen over de woensdag die was

Open Kaart: econometrist Sanne Blauw

vanaf 01:07:38

Sanne Blauw is econometrist. In 2014 promoveerde ze bij de Erasmus School of Economics. Voor haar proefschrift ‘Well-to-do or doing well?’ deed ze onderzoek naar geluk, inkomensongelijkheid en vertrouwen. Ze schreef eerder artikelen voor ViceVersa, OneWorld Online, Oikocredit en haar eigen blog ‘Out of the Blauw’. Nu schrijft Blauw voor De Correspondent over ‘ontcijfering’. Vorige week verscheen haar boek: ‘Het bestverkochte boek ooit (met deze titel)’. Met dit boek wil ze cijfers weer op hun plek zetten, omdat we ons soms laten misleiden als de cijfers zeggen wat we willen. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Sanne Blauw vragen over werk en leven.

Podcast: Ongesigneerd, afl. 3

vanaf 01:37:10

De klimigloVan wipkip tot piratenschip: het gros van de speeltuinen anno 2018 is kleurrijk, maar laat weinig aan de verbeelding over. Ze zouden in ieder geval een doorn in het oog zijn geweest van Aldo van Eyck, die vlak na de Tweede Wereldoorlog een koepelvormige klimrek ontwierp dat een heel nieuwe visie op opgroeien en opvoeden liet zien. Zijn dochter Tess van Eyck en zijn leerling Herman Hertzberger vertellen erover. Een gerenommeerd hedendaagse ontwerper vertelt over het veranderde kindbeeld en over zijn ideale speeltuin.

Ted van Lieshout - 'Ik heb u niet verraden'

vanaf 01:50:12

Tijdens de 36e Nacht van de Poëzie in Utrecht lazen meer dan twintig dichters poëzie voor ons voor. De komende tijd zenden we elke nacht een gedicht uit. Deze keer is het de beurt aan Ted van Lieshout, die 'Ik heb u niet verraden' voorleest.

advertentie