Nooit Meer Slapen

Met o.a. cabaretier Stefano Keizers, rapper Joost Klein en podcast: Ongesigneerd, afl. 4

Nooit Meer Slapen

Met o.a. cabaretier Stefano Keizers, rapper Joost Klein en podcast: Ongesigneerd, afl. 4

Gover Meit is cabaretier. Deze week verschijnt van hem het boek ‘Twee luitenanten’, waarin hij het ontstaan van zijn pseudoniem Stefano Keizers beschrijft. Hanneke Groenteman spreekt met Stefano Keizers. In het tweede uur is rapper Joost Klein te gast en hoor je aflevering 4 van de podcast Ongesigneerd.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Stefano Keizers schrijft in 'Twee Luitenanten' over zijn ontstaan

vanaf 00:01:06

Als kunstenaar zag Gover Meit zijn experimenten niet altijd aanslaan. Maar met zijn alter ego Stefano Keizers maakt hij furore in de theaters. Momenteel speelt hij zijn eerste solovoorstelling ‘Erg heel’, waarbij hij het publiek veelal in verwarring achterlaat. Het leverde hem een nominatie op voor de Neerlands Hoop, de jaarlijkse prijs voor jong cabarettalent. Deze week verschijnt van hem het boek ‘Twee luitenanten’, waarin hij het ontstaan van Stefano Keizers beschrijft. Met een knipoog naar James Joyce’ klassieker ‘Portrait of the Artist as a Young Man’. Hanneke Groenteman spreekt met Stefano Keizers.

Weekschrijver: Dean Bowen

vanaf 01:00:56

Dean Bowen over de donderdag die was

Open Kaart: rapper Joost Klein

vanaf 01:08:09

Joost Klein is videomaker, rapper en schrijver. Zijn youtubekanaal 'Eenhoornjoost' heeft bijna 200.000 abonnees en bereikte een miljoen weergaven met zijn single 'Bitches'. Hij maakt absurdistische filmpjes, vaak zonder verhaal of rode draad. Vorig jaar kwam zijn mixtape ‘Scandinavian Boy’ uit en deze zomer trad hij voor het eerst op op Lowlands. Eind 2018 komt Klein met zijn eerste echte album en gaat hiervoor op tournee. Op zijn 21ste verjaardag, 10 november, debuteert Klein als schrijver met zijn boek ‘Albino’, een bundel van foto's, gedichten en verhalen. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Joost Klein vragen over werk en leven.

Podcast: Ongesigneerd, afl. 4

vanaf 01:37:32

Het paspoortHet is rood, het is klein en het is saai: het paspoort. Maar op het tweede gezicht is dat bundeltje papier een van de meest geavanceerde stukjes design in ons dagelijks bestaan. Over ieder op het oog onzichtbaar microdetail is nagedacht, om het document zo onvervalsbaar mogelijk te maken. Daarnaast kan het paspoort ook een emotionele betekenis hebben; het is cruciaal voor ons bestaansrecht en onze bewegingsvrijheid. Hoe verenig je als paspoort-ontwerper dat emotionele aspect met de rigide veiligheidseisen? Paspoort-ontwerper Jelle van der Toorn Vrijthoff vertelt over zijn poging daartoe en we horen kunstenaar Robert Glas over Jacob Lentz, de omstreden grondlegger van het Nederlandse identiteitsbewijs in de jaren veertig. Welke fatale gevolgen kan een perfect identiteitsbewijs hebben?

Ted van Lieshout - 'Hoe diep?'

vanaf 01:52:01

Tijdens de 36e Nacht van de Poëzie in Utrecht lazen meer dan twintig dichters poëzie voor ons voor. De komende tijd zenden we elke nacht een gedicht uit. Deze keer is het de beurt aan Ted van Lieshout, die 'Hoe diep?' voorleest.